2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kisebbségi pedagógus-továbbképzések

2003. május 5.

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet akkreditált és szakirányú kisebbségi pedagógus-továbbképzések, valamint anyaországi továbbképzések megvalósításának támogatására.


I. Nemzeti kisebbségek pedagógus-továbbképzései

A pályázat célja:

  • a hazai kisebbségi oktatásban résztvevő pedagógusok nyelvi-módszertani, ill. a kisebbségi népismeret oktatását segítő akkreditált és szakirányú továbbképzések megvalósításának támogatása
  • a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló, a 185/1999. (XII.13.) Kormányrendelettel módosított 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet 5. §. (2) bekezdés b) pontja szerint az anyaországban népismeret, valamint az anyanyelven oktatott szaktárgyak oktatásával összefüggő, illetve nemzetközi szerződések alapján megvalósuló kisebbségi pedagógus-továbbképző programok megvalósításának segítése

A pályázók köre:

  • pályázhatnak az akkreditált és szakirányú nemzeti kisebbségi pedagógus-továbbképzést szervező felsőoktatási intézmények, illetve minden jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező társulása, továbbá az egyéni vállalkozók (ha a tevékenységi köre erre feljogosítja), amennyiben a 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet 1. számú mellékletében meghatározott eljárás keretében megadott engedéllyel rendelkezik.
  • kétoldalú egyezmény alapján az anyaországban vagy a célnyelv szerinti országban továbbképzést szervező országos kisebbségi önkormányzatok, kisebbségi társadalmi szervezetek.

II. Cigány (roma) tanulókat oktató pedagógusok továbbképzése

A pályázat célja:

  • a cigány kisebbségi oktatásban résztvevő pedagógusok számára romológiai, a romák helyzetét bemutató ismeretek biztosítása.

A pályázók köre:

  • pályázhatnak az akkreditált romológiai ismereteket nyújtó pedagógus-továbbképzést szervező jogi személyek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező társulásaik, továbbá az egyéni vállalkozók (ha a tevékenységi köre erre feljogosítja), amennyiben a 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet 1. számú mellékletében meghatározott eljárás keretében megadott engedéllyel rendelkezik.

A pályázatoknak tartalmaznia kell:

  • a kitöltött pályázati űrlapot,
  • nyilatkozatot arról, hogy a pályázónak nincs 60 napon túli köztartozása
  • a továbbképzés alapítási és indítási engedélyének másolatát

Az elnyerhető legmagasabb támogatás összege (a kétoldalú egyezmény alapján megvalósuló hazai vagy külföldi továbbképzések kivételével): Maximum a résztvevők által részvételi díjként fizetett összeg kétszerese.

A pályázat postára adásának végső határideje: 2003. május 30.

A pályázat elbírálásának határideje: 2003. június 25.

"Pályázati űrlap" és "Nyilatkozat" nyomtatvány letölthető az Oktatási Minisztérium honlapjáról (www.om.hu), illetve levélben és személyesen igényelhető az OM Ügyfélszolgálati Irodájától (1055. Budapest V. Szalay u. 10-14. Postacím: 1884. Budapest Pf. 1.).

A pályázatokat kérjük az alábbi címre megküldeni:

Oktatási Minisztérium
Nemzetiségi és Etnikai Oktatási Főosztály
Budapest
Pf. 1.
1884

A hiányos vagy határidőn túl érkezett pályázatok érvénytelenek.

Az a pályázó, aki az Oktatási Minisztériumtól az elmúlt két évben jogosulatlanul vett igénybe költségvetési támogatást, illetve korábbi támogatásról nem számolt el, nem kaphat újabb támogatást.

Oktatási Minisztérium

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok