2022. június 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szén-dioxid Nyomozók

2010. május 20.
A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület felhívása 8-14 éves diákoknak és tanáraiknak a Szén-dioxid Nyomozók európai uniós projekt csoporthoz való csatlakozásról.
Kedves Intézményvezetők és Kollégák!
 
Szeretettel hívjuk, hogy iskolájuk csatlakozzon egy nemzetközi környezettudatos diák közösséghez, legyen a Carbon Detectives, magyarul a Szén-dioxid Nyomozók európai uniós projekt csoport tagja! A program a 8 - 14 éves diákoknak és tanáraiknak szól.
 
Szén-dioxid Nyomozók A gyerekek tanáraik segítségével kinyomozzák, hogy az iskolai életük során milyen területeken és milyen mértékben keletkezik szén-dioxid. A projekt célja továbbá, hogy a gyerekek ötleteket gyűjtsenek, terveket készítsenek, miként lehetne a felesleges szén-dioxid kibocsátást csökkenteni.
 
Ezekkel az ötletekkel, tervekkel az iskolai Szén-dioxid Nyomozó csoportok versenyre kelhetnek tíz európai ország iskoláinak csoportjaival a 2010/11-es tanévben. A verseny záróeseménye 2011 júniusában lesz. A tíz hazai nyertes Szén-dioxid Nyomozó csoport közül az elsőegy nemzetközi környezetvédelmi programon vesz részt.
 
Miközben a Szén-dioxid Nyomozó csoport a versenyre készül, az iskola többi diákja is találkozhat a klímaváltozás és a szén-dioxid kibocsátás kérdéseivel. Részletesen kidolgozott tantervi anyagaink segítik ezt a munkát.
 
Mindehhez segítséget nyújt a www.carbondetectives.hu honlap. amely a 2011/12-es tanévben is elérhető lesz.
 
A projektet az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmailag támogatja, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa pedig ajánló levelet ad a diák csoportoknak az adatok gyűjtéséhez. A projekt fővédnökének Sólyom László köztársasági elnök urat kértük fel.
 
A Szén-dioxid Nyomozók projekt egyik erőssége a 18 ingyenes továbbképzés, amelyből hármat még ebben a tanévben május, júniusban tervezünk a budapesti, ill.Budapest környéki iskoláknak, tizet augusztus utolsó, szeptember első hetére az ország több régiójában, és végül négyet a 2011-es tanév elejére.
 
A szakmai felkészítést Schróth Ágnes és Szászné Heszlényi Judit, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola tanárai és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület projekt csapata végzi. (Bartha Cecília, Darvas Kata, Halácsy Ági, Kelen Gábor és Pencz Levente)
 
A projektről további részleteket www.mkne.hu/projektek.php?projekt=12 internet címen olvashatnak.
 
Köszönjük megtisztelő figyelmüket, és kérjük támogató együttműködésüket!
 
Magyar Környezeti Nevelési Egyesület
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok