2022. június 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tájékoztatás a Magyar Kémiai Biztonság Új Nemzeti Profiljáról és a katasztrófavédelemről

2007. április 12.
Számos hazai szervezet munkájával, az ENSZ (UNITAR) útmutatója alapján 2006. nyarán elkészült a "Magyar Kémiai Biztonság Új Nemzeti Profilja", amely a vegyi anyagok kezelésének helyzetét elemzi a szabályozás, az érintett intézményrendszer, az infrastruktúra, a termelés, a kereskedelem és a különféle felhasználói szintek, valamint az oktatás bemutatásával és a vonatkozó javaslatokkal.

A tanulmány szövege a www.fjokk.hu/dokumentumok/NemzetiProfil/ címen olvasható. Pedagógusok és tanulók figyelmébe ajánljuk a Profil oktatásról szóló 15. fejezetét és a záró "Összegző áttekintést", amelyek sokoldalú tartalmával bővíthetik ismereteiket a kémiai biztonságról.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság új honlapot készített a lakosság felkészítésére, amely veszélyhelyzetekkel kapcsolatos információkat és szakmai anyagokat tartalmaz. A honlap a www.lakossag.katasztrofavedelem.hu címen közvetlenül elérhető. Felhívjuk a figyelmet a honlap "Közoktatás" rovatára, amely az OKF 2005-ben készült ajánlását, valamint oktatási segédanyagokról szóló ismertetőt tartalmaz.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok