2023. december 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

 

Tisztelt Olvasóink!


A szöveges értékelést támogató szoftverrel kapcsolatos kérdéseiket a

kozoktatas@nefmi.gov.hu címre küldhetik.

 


Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Mondatbank a 3. évfolyam év végi értékeléséhez

2007. április 19.
Tisztelt Kollegák!

Az Önök munkájának megkönnyítése érdekében, elkészítettük a 3. évfolyam év végi tanulói értékeléséhez szükséges mondatbankot. A mondatbank kétféle formátumban érhető el az Önök számára. Az első letöltési lehetőség segítségével Word formátumban, a második letöltési lehetőség segítségével viszont a programba történő egyszerű bemásoláshoz szükséges olvastatható fájl tölthető le.

A Word formátumú mondatbank elérhető itt.
A Szöveges értékelést támogató szoftverbe illeszthető fájl kapcsán a következők szerint kell eljárni. Az alábbi letöltési lehetőség segítségével mentsék le a fájlt a számítógépükre bárhová, csak ne a szovert mappába. Ezután indítsák el a szöveges értékelő programot, lépjenek be igazgatóként. Hozzák létre a 2006/2007 év vége időszakot és azt tegyék aktívvá. A Tantárgyak menüpontban lépjenek a 3. évfolyamhoz. A megjelenő tantárgystruktúrát töröljék ki úgy, hogy a tantárgyak nevére lépnek és a jobb oldalon található törlés gombra kattintsanak. Amikor a tantárgyakat kitörölték, akkor a jobb oldalon aktívvá válik a tantárgystruktúra feltöltése hivatalos tantárgyakkal menüpont. Erre kattintva felnyílik egy ablak, melyben meg kell keresniük azt a fájlt, melyet innen a honlapról lementettek Ezt válasszák ki, és ezután a tantárgystruktúra feltöltődik a tantárgyakkal, valamint ezzel a fájllal együtt beolvasásra kerülnek az új értékelő mondatok is.

A programba olvastatható fájl elérhető itt.

Az alábbiakban az első és második évfolyam mondatbankjai érhetők el, olyan formátumban, melynek segítségével könnyebben be tudják azokat másolni a programba. A programban jelenleg az első évfolyamnál az év végi mondatok, a második évolyamnál a félévi mondatok szerepelnek. Az alábbiakban letölthető tömörített fájl kapcsán a következő módon kell eljárni. A fájlt le kell mentetni a számítógépre. Itt is fontos, hogy ne a szovert mappába mentsék ezt le. Mentés után a tömörített fájlt ki kell csomagolni. Kicsomagolás után évfolyamonként és értékelési időszakonként bontva találhatnak egy-egy mappát. A mappákon belül külön szerepelnek a tantárgyak. A tantárgyak mappáin belül értékelési területekre, alterületekre bontva .txt formátumban szerepelnek az értékelő mondatok. Ezeket a .txt fájlokat lehet a programmal beolvastatni a következő módon. Az év végi mondatok bemásolásához aktívvá kell tenni a 2006/2006. év évvége időszakot. A tantárgyak menüpont segítségével ki kell választani a szükséges évfolyamot (1. vagy 2.). A megjelenő tantárgystruktúrában a tantárgyak vagy az értékelési területek, alterületek nevén kattintva jobb oldalon megjelennek az oda tartozó mondatok. (A tantárgystruktúrában mindig a legalsó szinten találhatók a mondatok, ha tehát egy tantárgynál vannak értékelési területek és azon belül értékelési alterületek, akkor az alterület nevére kattintva jelennek meg a mondatok.) Szintén a jobb oldalon található az ide tartozó mondatok kezelése menüpont. Erre kattintva felnyílik egy következő ablak, és szintén az ablak jobb oldalán megtalálhatják a mondatok importálása fájlból menüpontot. Erre kattintva a felnyíló ablakban ki kell választani a korábban lementett mondatok közül azt a .txt fájlt, ami a szükséges mondatokat tartalmazza. (A .txt fájlok úgy lettek elnevezve, ahogy a tantárgyon belül az értékelési terület vagy alterület neve szerepel.) Ezután beolvasásra kerülnek ezek a mondatok. FIGYELEM! A beolvasás ebben az esetben hozzáfűzést jelent. Tehát itt egyszerre fognak szerepelni a félévi és az év végi értékelő mondatok. Akit ez zavar, természetesen törölheti az oda nem tartozó mondatokat, ezt viszont csak egyesével tudja majd megtenni.

Az elsős és másodikos mondatok elérhetők itt.


Oktatási és Kulturális Minisztérium
Közoktatási szakállamtitkárság
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok