2023. december 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

 

Tisztelt Olvasóink!


A szöveges értékelést támogató szoftverrel kapcsolatos kérdéseiket a

kozoktatas@nefmi.gov.hu címre küldhetik.

 


Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A "Szöveges értékelést, minősítést támogató szoftver" frissítése az év végi bizonyítvány elkészítéséhez

2006. május 30.
Tisztelt Pedagógus Kollégák!

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény alapján, félévkor és év végén szöveges minősítést kell alkalmazni ebben a tanévben az első évfolyamos tanulók mellett már a második évfolyamos tanulók esetében is.
Az első évfolyamos tanulók év végi minősítésének a könnyebb elkészíthetősége érdekében, az Oktatási Minisztérium az előző tanévben minden iskola számára rendelkezésre bocsátott egy számítógépes programot, melyhez az idei tanév elején elkészült egy frissített változat. Ez a változat tartalmazta már a második évfolyamos mondatbankot.

A törvényi előírásoknak megfelelően az idei tanévtől az egyes okmánytípusokon fel kell tüntetni a tanuló azonosító számot. Ahhoz, hogy ez az azonosító szám a nyomtatványokon a megfelelő helyre kerüljön, mindenképpen frissíteni kell a programot.

A frissítésnek kétféle típusa lehetséges.

1. Azoknak, akik az OM honlapján megtalálható 2006. január 9-ei frissítést rátöltötték már a saját iskolai programjukra, a következő módon kell eljárniuk. Az alábbi linkre kattintva, a megnyíló ablakban a számítógép felajánlja, hogy megnyitni szeretné a fájlokat vagy menteni. Ekkor a megnyitás gombot kell választani. Ezután a számítógép megnyitja ezt a zip fájlt. A fájlokat kijelölve, át kell másolni a C:Program Files/Szovert mappába. Ekkor többször megjelenik a következő kérdés: "Már létezik ilyen fájl, biztos felül kívánja írni?". Kattintson az igen gombra, annyiszor, ahányszor ez a kérdés megjelenik. A számítógép elmenti a változásokat, és el lehet kezdeni a munkát a programmal.
A program ilyen típusú frissítése csak a program bizonyos fájl típusainak felülírását jelenti, adatvesztéssel nem jár.

A frissítés elérhető itt (697 kB).
FIGYELEM!!! EZT A VÁLTOZATOT TEHÁT AZOK HASZNÁLJÁK, AKIK A 2006. JANUÁR 9-EI FRISSÍTÉST MÁR FELTÖLTÖTTÉK A PROGRAMJUKRA. ÖNMAGÁBAN ENNEK A FÁJLNAK AZ ELMENTÉSE NEM ELÉGSÉGES!

2. Azoknak, akiknek a gépén csak a tavalyi program fut, vagy még csak most kezdenék el azt használni,, az alábbi linkre kattintva telepíthetik a programot. A telepítés automatikusan, a C: meghajtó Program Files mappán belül a Szovert mappába történik.

A telepítő elérhető itt (12 MB).
FIGYELEM!!! EZT A VÁLTOZATOT AZOK TÖLTSÉK CSAK LE, AKIK A 2006. JANUÁR 9-EI FRISSÍTÉST MÉG NEM TÖLTÖTTÉK LE, VAGY MÉG SOSEM VOLT TELEPÍTVE A PROGRAM A GÉPÜKÖN. AMENNYIBEN A 2006. JANUÁR 9-EI FRISSÍTÉST MÁR KORÁBBAN TELEPÍTETTÉK, ÉS MOST MÉGIS RÁTELEPÍTIK EZT A VÁLTOZATOT, EZ ADATVESZTÉSSEL JÁRHAT!

Kérdéseiket továbbra is a kozoktatas@nefmi.gov.hu e-mail címre küldhetik el.

A frissített szoftver használatához jó munkát kívánunk!

Oktatási Minisztérium
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok