2021. május 10.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

CEEPUS - Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram pályázatai

2006. január 3.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása

CEEPUS
Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram

A program célja
A program célja, hogy lehetővé tegye a részt vevő országok felsőoktatási intézményei számára hagyományos hálózati együttműködés keretében és/vagy joint programok létrehozása érdekében vendégtanárok fogadását, diákcseréket, nyelvi és szakmai kurzusokon, nyári egyetemeken, hallgatói kirándulásokon való közös részvételt.

Részt vevő országok
 • CEEPUS országok: Albánia, Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Macedónia, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szerbia és Montenegró, Szlovákia, Szlovénia
 • Tematikus hálózatokban részt vevő ország: Bosznia-Hercegovina
Egyéni mobilitási pályázatok:
 • Hálózati együttműködés keretén belüli mobilitások
  A hallgatói és oktatói mobilitás az elfogadott hálózatok keretein belül, a fogadó intézmény fogadási keretének erejéig valósítható meg. A küldő intézmény által kiírt pályázati felhívásnak megfelelően a lehetséges ösztöndíjasok kiválasztását a hálózat helyi koordinátora végzi.
 • Hálózaton kívüli, freemover mobilitások
  Ha a pályázó a saját intézményében nem talál megfelelő CEEPUS hálózatot, akkor freemover-ként van lehetősége bekapcsolódni a programba. A freemover-ek azonban kizárólag a hálózatok által fel nem használt hónapkeretekre pályázhatnak, és csak a második szemeszterre.
 • Tematikus hálózaton belüli mobilitások
  Bosznia-Hercegovinába, és onnan hazánk felé irányuló hallgatói és oktatói mobilitások finanszírozására a 2006/2007-es tanévben összesen 10 hónap áll a pályázók rendelkezésére.
A megpályázható ösztöndíjidőszak:
 • alapképzéses hallgatók: minimum 3, maximum 10 hónap
 • diplomamunkát író alapképzéses hallgatók, posztgraduális és PhD hallgatók: min. l, max. 10 hónap
 • oktatók: min. 1 hónap (technikai minimum 5 munkanap, amely alatt legalább 6 tanítási óra megtartása kötelező), max. 10 hónap.
A pályázatok beadásának módja, határideje:
A pályázatokat on-line kell feltölteni a Központi CEEPUS Iroda honlapján (www.ceepus.info) keresztül.
 
A 2006/2007-es tanév
 • őszi szemeszterére való jelentkezés határideje: 2006. június 15.
 • tavaszi szemeszterére való jelentkezés határideje: 2006. november 15.
A fenti, aktuális pályázati lehetőségekre vonatkozó részletes felhívások és a pályázati űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70., Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 1320
Telefon: (06 1) 237 1300
E-mail: info@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok