2022. augusztus 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Egész életen át tartó tanulás program / Grundtvig tanulási kapcsolatok projektek

2007. február 22.
Pályázhatnak: iskolarendszeren belüli vagy kívüli felnőttoktatással (is) foglalkozó intézmények vagy szervezetek (például népfőiskolák, társadalmi, oktatási vagy kulturális szervezetek, egyházak stb.)
Kiíró: Európai Bizottság
Pályázatkezelő: Tempus Közalapítvány
Beadási határidő: 2007. március 30.


A Tanulási kapcsolat projektek célja a felnőttoktatással (is) foglalkozó szervezetek európai szakmai kapcsolatainak megalapozása nemzetközi projektmunkán keresztül.
Támogatható tevékenységek
A támogatás felhasználható az együttműködéssel kapcsolatban helyben felmerülő költségek fedezésére (például honlap készítése, fenntartása, kiadvány szerkesztése és nyomtatása, résztvevők nyelvi felkészítése, értékelés, disszemináció stb.) illetve mobilitási tevékenységekre. A mobilitás lehet akár a projekttalálkozókon való részvétel, akár tanár- illetve tanulócsere.

Elnyerhető támogatás
Az elnyerhető támogatás mértéke a projekt hosszától és a pályázó által vállalt mobilitási tevékenységek számától függ. A Tanulási kapcsolat projektekhez önrészt nem kötelező hozzáadni.

Pályázati feltételek
A projektekben legalább három, különböző országbeli partner vesz részt, amelyek közül legalább egy EU-tagállamból származik.
Az új projektek hossza egységesen két év. (A 2005-ben vagy 2006-ban megkezdett projektek az idei évben utoljára megújíthatják együttműködésüket.)
A Tanulási kapcsolatban részt vevő összes partner külön, a saját országában, a saját nemzeti irodájához (Magyarországon a Tempus Közalapítványhoz) pályázik. A nemzeti irodák külön-külön bírálják el a pályázatokat, majd egymás közt egyeztetnek arról, hogy mely projekteket fogadják el.
Pályázati határidő: 2007. március 30.

A pályázati dokumentáció megtalálható a Tempus Közalapítvány honlapján: www.tka.hu


További információ:
Tempus Közalapítvány
1093 Budapest, Lónyay u. 31.
Infóvonal: (06 1) 237 13 20
E-mail: info@tpf.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok