2024. április 14.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Elkészült a "Jó gyakorlat" a kisiskolások idegennyelv-tanításában című órarészlet-gyűjtemény videón és DVD-n

2005. február 14.
"JÓ GYAKORLAT"
A KISISKOLÁSOK IDEGENNYELV-TANÍTÁSÁBAN

Órarészlet-gyűjtemény az alsó tagozatos nyelvoktatásról

VILÁG-NYELV PROGAM 2005

Az Oktatási Minisztérium idegennyelv-oktatás stratégiájának keretén belül egy 60 perces órarészlet-összeállítást készíttettünk az alsó tagozatos idegennyelv-tanításról. Az órarészlet-összeállítás célja, hogy bemutassa a 6-10 éves korosztály számára megfelelő és motiváló nyelvtanítási eljárásokat, módszereket.
 
Az órarészleteket angol és német nyelvű órákból válogattuk. A felvételekhez útmutató és feladatsor készült, mely segíti a látottak tudatos feldolgozását, és ötleteket kínál szakmai fórumok, beszélgetések kialakítására.
 
A 2004/2005-ös tanév elején az Oktatási Minisztérium honlapján megjelent a 6-9 éves korosztály idegennyelv-tanításához készült ajánlás, Idegen nyelvi program az 1-3. évfolyam számára címmel. Ez a felvételsorozat szorosan épít a programban megfogalmazott alapelvekre és nyelvtanítási eljárásokra, és jól illusztrálja azok gyakorlati megvalósítását. Együtt, értékes útmutatóként szolgál a nyelvtanárképzés, a tanártovábbképzés és az önképzés számára.
 
Az általános iskolák számára az órarészlet-gyűjtemény ingyenesen megrendelhető DVD-n vagy videó kazettán a következő e-mail címen: agnes.erika.vaczko@nefmi.gov.hu
 
Az Idegen nyelvi program úgyszintén megtalálható az OM honlapján.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok