2021. május 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Grundtvig: Időskorú önkéntes projektek - Önkéntesség Európában 50+

2010. december 15.
Pályázhatnak: bármilyen szervezet, amely vállalja az időskorú önkéntesek küldését és fogadását úgy, hogy az önkéntesek tevékenységéből anyagi haszna nem származik
Kiíró: Európai Bizottság
Pályázatkezelő: Tempus Közalapítvány
Beadási határidő: 2011. március 31.
 
Az alprogram célja:
A Grundtvig időskorú önkéntes projektek célja olyan szervezetek támogatása, melyek egy nemzetközi projekt keretében időskorú önkénteseket küldenek és fogadnak, az önkéntesek külföldi tartózkodását az előkészítésétől a megvalósításon át az értékelésig végigkísérik és segítik. A projektek ideális esetben egy hosszabbtávú, önkéntesek cseréjén alapuló kapcsolatot alapoznak meg a két partner között.
 
Támogatható tevékenységek:
A projekteken belül támogatható minden olyan tevékenység, amely az időskorú önkéntesek küldésével és fogadásával, illetve a partnerek közötti együttműködéssel kapcsolatos.
 
A pályázásra jogosultak köre:
Pályázhat bármilyen szervezet, mely vállalja az időskorú önkéntesek küldését és fogadását úgy, hogy az önkéntesek tevékenységéből anyagi haszna nem származik. A partnerintézmények a programban résztvevő országokból kerülhetnek ki, és olyan non-profit tevékenységet kell végezniük, melybe az önkénteseket bevonva azok valós tanulási lehetőséget kaphatnak.
 
Részt vevő országok köre:
Európai Unió tagállamai, az EFTA országok (Izland, Liechtenstein, Norvégia) és Törökország
 
Pályázati feltételek:
  • A projektpartnereknek 2 év alatt legalább 2 időskorú (50 éves vagy annál idősebb) önkéntest kell külföldre küldeniük, 3-8 hetes időszakra és legalább ennyi önkéntest fogadniuk is kell ezen időtartam alatt.
  • Magyarországon minden Grundtvig időskorú önkéntes projektek támogatásra pályázó szervezetnek egyszerre csak egy futó projektje lehet. Ha egy pályázó mégis több pályázatot ad be, akkor ezek közül választania kell, illetve amennyiben nem választ, úgy pályázatai elutasításra kerülnek.
  • Amennyiben érvényes Grundtvig időskorú önkéntes projektek támogatási szerződéssel rendelkező szervezet új pályázatot nyújt be, az szintén elutasításra kerül, kivéve ha a pályázatot az éppen futó projekt lezárásának évében adják be.
A támogatás mértéke: támogatás a következő költségtételekre igényelhető: a mobilitás megszervezésének költségeire, a nemzetközi utazás költségeire, a fogadott önkéntesek megélhetési költségeire, illetve az önkéntesek fogadásának költségeire.
 
A pályázat benyújtásával és a projekt megszervezésével összefüggő közös teendők összehangolása céljából pályázni lehet előkészítő látogatásra, amely anyagi támogatást biztosít a beadandó pályázatot koordináló személy(ek) számára a partner intézménybe tett látogatáshoz. Erről bővebben a Tempus Közalapítvány honlapján olvashatnak: www.tka.hu / Pályázatok / Egész életen át tartó tanulás / Grundtvig / Pályázati formák / Grundtvig Előkészítő látogatások
 
A pályázás menete:
A pályázatokat Magyarországon a Tempus Közalapítványhoz, mint hazai nemzeti irodához kell benyújtani. A pályázatok bírálatát a nemzeti iroda által megbízott szakértők végzik, a nyertes pályázókkal a Tempus Közalapítvány köt szerződést, és a támogatás átutalását is a Tempus Közalapítvány végzi.
 
További információ:
Tempus Közalapítvány
1093 Budapest, Lónyay u. 31.
Infóvonal: (06 1) 237 13 20
E-mail: info@tpf.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok