2023. május 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A londoni képzőművészeti pályázat újabb fordulója

2009. április 15.
Újabb fordulót ír ki helyspecifikus installáció tervezésére és kivitelezésére az Londoni Magyar Kulturális Központ. A januári felhívásra beérkezett pályaművek között, a szakmai zsűri nem talált a pályázati kiírás minden részletének eleget tevő alkotást. A második fordulóra június 25-ig lehet jelentkezni.
 
A Londoni Magyar Kulturális Központ (LMKK) 2009. január 28-án pályázatot hirdetett helyspecifikus installáció tervezésére és kivitelezésére. A vállalkozó kedvű művészek 2009. március 15-ig jelentkezhettek önálló ötleteikkel. Az LMKK felhívására, melyre Magyarországon élő hivatásos művészek, illetve külföldön élő magyar nemzetiségű művészek pályázhattak, 31 pályamű érkezett be a megadott határidőre. A pályaművek elbírálását brit és magyar szakértőkből álló zsűri végezte.
 
A szakértő zsűri tagjai: Páldi Lívia, a budapesti Műcsarnok vezető kurátora, Michaela Crimmin, a brit Royal Society of Arts (Királyi Művészeti Társaság) művészeti vezetője, Steierhoffer Eszter, a londoni Royal College of Arts (Királyi Művészeti Egyetem) kurátor szakán végzett kortárs képzőművészeti kurátor és Dr Takács Ildikó Katalin, az LMKK igazgatója.
 
Bár a pályázatok között számos érdekes ötlet volt, a szakmai zsűri az első fordulóban a beérkezett 31 pályaműből nem talált a pályázati kiírás minden részletének (főleg térspecifikussági szempontból) eleget tevő alkotást. Dr Takács Ildikó magyarázatként hozzátette: fontos lenne, hogy a pályázók a hely adottságai mellett a hely szellemét, a két ország közötti kapcsolódási pontokat, illetve a mai kor kihívásait is szem előtt tartva készítsék el pályázatukat. Az LMKK újabb fordulót ír ki 2009. június 25-ei határidővel.
 
A pályázati feltételek hasonlóak a korábban meghirdetetthez: egy alkotó több, de legfeljebb három munkával nevezhet. Az alkotók csak eredeti, saját és a kiírás feltételeinek megfelelő, a helyszínen megvalósítható tervvel jelentkezhetnek. Részleteket az érdeklődők az LMKK honlapján találhatnak: www.hungary.org.uk.
 
Az LMKK célja, hogy magyar kortárs képzőművészek számára londoni bemutatkozási lehetőséget biztosítson, ezzel is teret adva hosszú távú kapcsolatok és együttműködési lehetőségek kiépítésére az angol művészeti élet szereplőivel.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok