2023. június 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap (HAESF) pályázati felhívása az Egyesült Államokban végzendő egyetemi tanulmányok támogatására

2007. február 13.
A Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap (HAESF) új ösztöndíjprogramot hozott létre. Idén először lehet támogatást nyerni az Egyesült Államokban végzendő egyetemi tanulmányokra is. Az Egyetemi Tanulmányi Ösztöndíj (University Academic Scholarship) elnevezésű, egy évig terjedő ösztöndíj támogatásával a legígéretesebb magyar egyetemi hallgatók két egyetemi félévet tölthetnek az Indiana University-n, Bloomingtonban.

Az ösztöndíj teljeskörű anyagi támogatást nyújt harmadéves egyetemi hallgatóknak egy egyetemi tanévnek az elvégzéséhez. Fontos pályázási feltétel, hogy a pályázó hazai intézménye előzetes jóváhagyását adja az Egyesült Államokban felveendő kurzusokra. Így az ösztöndíjas hazatérése után a kint elvégzett kurzusok mindenképpen beszámításra kerülnek a magyar diplomának a megszerzéséhez. A program egyedisége abban áll, hogy a felvett egyetemi kurzusok mellett a magyar ösztöndíjasok számára speciális, az országot ismertető programokat is készítenek és integrálódásukat tanulmányi tanácsadó is figyelemmel kíséri.

Az új ösztöndíjprogram bevezetése tükrözi a HAESF azon törekvését, hogy a legígéretesebb magyaroknak tanulmányi- és karrier pályájuk szinte minden szakaszában támogatást nyújtson. Az új ösztöndíj mellett továbbra is lehet a már meglévő három HAESF ösztöndíjra pályázni.

Az Egyetemi Ösztöndíj (Undergraduate Fellowship) keretében végzős egyetemi hallgatók, illetve friss diplomások mehetnek ki minimum 6, maximum 12 hónapra az Egyesült Államokba neves amerikai cégekhez szakmai gyakorlat elvégzése céljából. A jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező Senior Ösztöndíj (Senior Leaders and Scholars Fellowship Program) nyertesei komoly anyagi támogatásban részesülnek önálló szakmai projekteknek, kutatásoknak a megvalósításához. Végül a tavaly létrehozott Graduális Ösztöndíj (Graduate Scholarship) jelenleg is biztosít kiegészítő anyagi támogatást diplomásoknak az Egyesült Államokban történő professzionális, posztgraduális képzésekhez.

Az ösztöndíj odaítélésénél a fő szempont, hogy a hazatérő pályázó az Amerikában szerzett tapasztalataival milyen mértékben tud majd hozzájárulni Magyarország fejlődéséhez.

A pályázati kiírás itt olvasható.

További részletes információkhoz juthat a www.haesf.org weboldalon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok