2021. május 10.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás magyarországi középiskolai tanárok számára Holokauszt Emléknap forgatókönyvének megalkotására

2010. február 2.

Eredményhirdetés módosítása
 
Kedves Kollégák!
A nyertesek listája 2010. május 18-ig kerül ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapjára.
Szíves megértésünket előre is köszönjük!
A szervező bizottság

 
A nyertesek 5 napos egyesült államokbeli tanulmányúton vehetnek részt.
 
A Holokauszt áldozatainak iskolai emléknapjára készített olyan kreatív, a tanulók aktivitására épített, pedagógiailag tartalmas - angol és magyar nyelvű - forgatókönyvek beküldését várjuk, amelyek az emléknap élményszerű, színvonalas lebonyolítását valósítják meg. Célunk az, hogy a legjobb munkák nyilvánossá tételével újabb ötletekkel, elgondolásokkal gazdagítsuk az emléknapra készülő pedagógusokat. Olyan forgatókönyvek készítését szorgalmazzuk és kívánjuk bemutatni, amelyek jó gyakorlatként szolgálhatnak az iskolák számára.
 
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a 3 legjobb pályamunka beküldőjének lehetővé teszi, hogy az Amerikai Egyesült Államokban 5 napos tanulmányúton vegyen részt.
 
A várhatólag 2010 nyarán megvalósuló tanulmányút az USA Külügyminisztériuma, az Amerikai Holokauszt Szervezetek (AHO), a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, valamint 11 ország kormányának együttműködése keretében jön létre. Ebben a módszertani továbbképzési programban eddig 78 európai és dél-amerikai tanár vett részt. A programon való részvételhez az angol nyelv ismerete elengedhetetlen.
 
A forgatókönyv benyújtásának határideje:
A forgatókönyv benyújtására magyarországi középiskolákban tanító, angolul beszélő pedagógusok jogosultak.
 
A forgatókönyvet elektronikusan az alábbi két e-mail címre kell elküldeni: yvonne.schuchmann@nefmi.gov.hu és birok@state.gov. A tárgyban szíveskedjenek feltüntetni: "USA holokauszt tanulmányút"
 
A forgatókönyv beadási határideje: 2010. március 19. A határidőn túl megküldött munkák nem vesznek részt az elbírálásban.
 
A forgatókönyvek elbírálásának módja:
A forgatókönyv elbírálásában az Oktatási és Kulturális Minisztérium által felkért szakértők és a budapesti Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége által delegált szakértő munkatársak vesznek részt.
 
Az elbírálásnál a következő szempontokat vesszük figyelembe:
  • a program kreatív felépítését;
  • az OKM által az emléknap bevezetése óta az iskolák számára eljuttatott szakmai, módszertani anyagok megjelenését, felhasználását; a multimédiás eszközök beépítését és alkalmazását;
  • az OKM által az emléknap bevezetése óta az iskolák számára eljuttatott szakmai, módszertani anyagok megjelenését, felhasználását; kereszttantervi kapcsolódásokat;
  • a pedagógusok és diákok bevonását;
  • a helyi közösség, esetleg túlélővel készült interjú felhasználását, vagy helyi kutatások eredményeinek felhasználását.
  • angol nyelv ismeretét.
A forgatókönyv elbírálásának eredményéről szóló tájékoztató 2010. április 2-ig az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapján (www.okm.gov.hu) jelenik meg.
 
A pályázati feltételek:
  • A felhívásra középiskolában tanító bármely szakos pedagógus jelentkezhet.
  • Minden jelentkezőnek regisztrálnia kell magát az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapján. Ennek elmulasztása formai hiba miatt automatikus elutasítást jelent.
  • Terjedelem: maximum 12.000 karakter (szóközökkel), doc vagy rtf formátumban.
  • A beküldő hozzájárul ahhoz, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium, vagy más intézmény oktatási célra térítésmentesen felhasználhassa, illetve nyilvánossá tehesse a munkát.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok