2023. december 11.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás megyei multiplikátori jegyzékbe történő felvételre

2004. október 7.

A Tempus Közalapítvány / Világ - Nyelv Programiroda pályázatot hirdet nyelvoktatási szakemberek számára a Világ - Nyelv Programban nyertes pályázó intézmények részére történő tanácsadáshoz, tematikus hálózatok- és továbbképzés-szervezéshez felállítandó megyei szakértői jegyzékbe történő felvételre.

A Tempus Közalapítvány a jegyzékből választja ki megyénként azt az egy szakértőt, akit az alábbi tevékenységek 2005. január 1. - június 30. közötti ellátására felkér:

 1. Legalább 1 egynapos továbbképzés szervezése és lebonyolítása az adott megyében működő Forrás Könyvtár-tanulóközpontok számára, amely eligazítást nyújt a Világ - Nyelv Programban támogatott iskolák és vonzáskörzetük nyelvszakos pedagógusainak a központ anyagainak hatékony használatával és az önálló nyelvtanulási módok támogatásának módszertanával kapcsolatban. [1]
 2. Tematikus információs hálózatok kialakítása és legalább 4 félnapos szakmai szeminárium szervezése[2] az alábbi tevékenységeket megvalósító nyertes Világ - Nyelv intézmények számára:
  • Tartalomalapú nyelvoktatás módszertana
  • Autentikus anyagok használata - állományfejlesztés
  • Hátrányos helyzetű tanulók idegen nyelvi felzárkóztatása
  • Számítógéppel támogatott nyelvoktatás.
 3. A Tempus Közalapítvány által az előre egyeztetett időpontban megküldött információs anyagok, kiadványok terjesztése a megyében.
 4. Konzultációs lehetőség biztosítása a megyében működő nyertes Világ - Nyelv intézmények számára.
 5. Részvétel a Tempus Közalapítvány által szervezett Világ - Nyelv multiplikátori továbbképzés(ek)en.
A pályázásra jogosultak köre
 
Pályázásra jogosult olyan nyelvoktatási szakember, aki a fenti tevékenységek ellátásához kiemelkedő szakértelemmel bír, megfelelő közoktatási vagy nyelvoktatással működésszerűen foglalkozó intézményi háttérrel rendelkezik, és az intézménynél főállásban dolgozik.
 
Bírálati szempontok: a nyelvoktatás, a nyelvtanárok alap- vagy továbbképzése terén, illetve a fenti témákban szerzett tapasztalatok. Előnyt jelent, ha a pályázó korábban már végzett nyelvoktatással kapcsolatos multiplikátori feladatokat vagy ilyen irányú képzésben vett részt. Előnyben részesülnek a közoktatásban dolgozó szakértők.
 
A támogatás mértéke és felhasználásának módja
 
A kiválasztásra kerülő multiplikátorral a Tempus Közalapítvány köt szerződést. A 2005. január 1. - június 30. közötti időszakban a fenti feladatok ellátására maximálisan adható megbízási díj 200 000 Ft, melyet a Tempus Közalapítvány a multplikátorral kötött megbízási szerződés, és az elvégzett feladatok teljesítése alapján fizet ki két részletben.
 
A pályázás további feltételei
 • Az adott megyében kiválasztott multiplikátornak a szerződéskötést megelőzően munkatervet kell készíteni a 2005. január 1. - június 30. között elvégzendő feladatok ütemezéséről.
 • A kiválasztott multiplikátornak 2005. februártól kezdődően minden hónap 5-ig az előzetesen megküldött formanyomtatvány alapján írásban beszámolót kell küldenie a Tempus Közalapítvány / Világ - Nyelv Programirodának, az adott hónapban elvégzett tevékenységekről.
A pályázathoz csatolandó dokumentumok
 
A pályázati adatlaphoz kérjük mellékelni a szakmai önéletrajzot, amelyben a pályázó ismerteti főbb szakmai tapasztalatait, publikációit, illetve eddigi esetleges multiplikátori tevékenységeit.
 
Pályázati határidő:
2004. október 30.
 
A szövegszerkesztővel kitöltött pályázati űrlapot és önéletrajzot kérjük elektronikusan a vilagnyelv@tpf.hu,
illetve postai úton egy példányban a Tempus Közalapítvány postacímére eljuttatni.
Kérjük, hogy a borítékon tüntessék fel: "Világ - Nyelv multiplikátor".
A pályázati űrlap a Tempus Közalapítvány honlapjáról letölthető
(www.tka.hu/világ-nyelv/letölthető pályázati dokumentumok).
 
További információ:
Tempus Közalapítvány / Világ - Nyelv Programiroda
1134 Budapest, Váci út 37.
Postacím: 1438 Budapest 70. Pf.508.
Infóvonal: (1) 237-1320
Internet: www.tka.hu
 

[1] A továbbképzés helyszínét a Világ - Nyelv / Forrás / Tanulóközpontok fenntartása pályázattípusban 2004-ben nyertes intézmények biztosítják.
[2] A szemináriumok helyszínét a Világ - Nyelv / Forrás / Tanulóközpontok fenntartása pályázattípusban 2004-ben nyertes intézmények biztosítják.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok