2021. május 10.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nemzetközi pályázatot írt ki az UNESCO a szellemi kulturális örökség védelméről szóló Egyezmény emblémájának elkészítésére

2007. november 20.
Nemzetközi pályázatot írt ki az UNESCO a Szellemi kulturális örökség védelméről szóló Egyezményt megjelenítő grafikus embléma készítésére.

A verseny mindenki számára nyitott. A szervezők olyan embléma-terveket várnak professzionális és amatőr grafikusoktól, művészektől és a szellemi kulturális örökség területén dolgozóktól a világ minden részéről, amely hűen tükrözi az Egyezmény célját és szellemiségét.

A felhívás szellemében a szellemi kulturális örökség - vagy élő örökség - kulturális örökségünk egyik fő hordozója, megőrzése garancia a kreativitás folytatására. Ezen örökség védelmére született Egyezmény - amelynek Magyarország is részes állama - olyan élő kifejezésekre összpontosít, melyek fontosak a közösségek identitása és fennmaradása szempontjából. A szellemi kulturális örökség a szájhagyományokban, a tradicionális táncokban, zenében, színjátszásban ölt testet, a hagyományos természetismeretektől, a hagyományos fesztivál-eseményeken, társadalmi tradíciókon át egészen akár az iparművészeti ismeretekig.

Az UNESCO Egyezmény biztosítja a szellemi kulturális örökség tiszteletben tartását, növeli elismertségét és megbecsülését a köztudatban, jelentőségét hangsúlyozza. Támogatja az élő örökség kifejezéseinek újrafelfedezését, valamint szerepének növelését azon közösségek és csoportok körében, melyeket érint.

A jelentkezéseket elsősorban e-mailen, angol és/vagy francia nyelven legkésőbb 2008. február 15-én 17 óráig az alábbi címre várják: ICH-emblem@unesco.org
A pályázat kiírása és feltételrendszere a www.unesco.org/culture/ich/en/emblem/ internet címen érhető el.

További információk az Egyezményről a www.unesco.org/cultur/ich/ honlapon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok