2021. május 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az osztrák ERSTE Foundation és az Interkulturelles Zentrum pályázati felhívása közép-európai országok iskolái részére, 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására

2006. szeptember 21.
Az osztrák ERSTE Alapítvány pályázati úton támogatást biztosít közép-európai országok iskolái részére, 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására. Az új kezdeményezés neve ACES (Academy of Central European Schools), célja közép-európai iskolai hálózat létrehozása.
A projektek megvalósítására a következő országok iskolái kaphatnak támogatást: Ausztria, Magyarország, Horvátország, Csehország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.
A projektek átfogó témája: a közép-európai értékek és az ehhez kapcsolódó kérdések (pl. Hogyan akarunk Európában együtt élni? Mik az együttélés alapelvei?) feldolgozása bilaterális, illetve multilaterális iskolai együttműködés keretében.
A pályázati támogatás kedvező lehetőségeket jelent az iskolai partnerkapcsolatok kialakítására vagy már meglévő kapcsolatok erősítésére, konkrét program mentén folyó két- és többoldalú együttműködésre, a kultúra ápolására, nyelvgyakorlásra, modern kommunikációs eszközök használatára, határokon átívelő barátságok kialakítására, ápolására.
Projektenként csak egy pályázatot kell benyújtani, amelyet az un. projekt-koordinátor iskola nyújt be a projektben részt vevő iskola(k) részvételi nyilatkozatát is csatolva a pályázathoz. A pályázatokat közvetlenül a pályázatot meghirdető osztrák félnek angol nyelven kell benyújtani, de az iskolák közötti együttműködés során más nyelvek is használhatók. A projektben résztvevő minden egyes iskola (a fenti országokból) 1000 EUR támogatást kaphat, valamint a koordinátor iskola ezen felül még 200 EUR-t (ami más forrásból származó támogatásokkal is kiegészíthető). A nyertes projektekben részt vevő iskoláknak (iskolánként 2 fő részvételével) egy közös nyitó- és záró találkozót szervez az osztrák fél.
A projektek megvalósítására 8 hónap áll rendelkezésre (2007. március-október).

Az elkövetkező másfél év az ACES kísérleti időszaka és információink szerint az osztrák fél szándékában áll a projekt hosszabb távon történő működtetése közép-európai iskolai hálózatok kialakítása érdekében. Ebben a kísérleti szakaszban 24 projekt támogatását tervezik.
Az angol nyelvű pályázati tájékoztató, pályázati űrlap és kitöltési útmutató a Interkulturelles Zentrum címen érhető el, ahol egy on-line partnerkereső fórum is segíti a partnerkapcsolatok kialakítását. A pályázatokat a pályázati űrlapon szereplő címre, közvetlenül az osztrák fél részére kell benyújtani.

A pályázatok benyújtásának határideje 2006. november 20.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok