2023. június 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az osztrák ERSTE Alapítvány pályázati felhívása közép-európai országok iskolái részére 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására

2008. február 5.
Az osztrák ERSTE Alapítvány - a sikeres kísérleti forduló után - újra közzétette pályázati felhívását közép-európai országok iskolái részére, 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására.

Az ACES (Academy of Central European Schools) elnevezésű pályázat célja közép-európai iskolai hálózatok létrehozása, ebben a pályázati fordulóban az interkulturális párbeszéd európai évéhez kapcsolódóan: "Tanuljunk együtt élni - interkulturális párbeszéd Európában" mottóval.
A projektek megvalósítására a következő országok iskolái kaphatnak támogatást: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Magyarország, Macedonia, Montenegro, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.
A projekt átfogó célja az interkulturális párbeszéd elősegítése, a demokrácia értékeinek tudatosítása, a kulturális sokszínűség megismerése és a kapcsolódó témák feldolgozása bilaterális, illetve multilaterális iskolai együttműködés keretében.
A pályázati támogatás kedvező lehetőségeket jelent az iskolai partnerkapcsolatok kialakítására vagy már meglévő kapcsolatok erősítésére, konkrét program mentén folyó két- és többoldalú együttműködésre, a kultúra ápolására, nyelvgyakorlásra, modern kommunikációs eszközök használatára, határokon átívelő barátságok kialakítására, ápolására.
Projektenként csak egy pályázatot kell benyújtani, amelyet az un. projekt-koordinátor iskola nyújt be a projektben részt vevő iskola(k) részvételi nyilatkozatát is csatolva a pályázathoz. A pályázatokat közvetlenül a pályázatot meghirdető osztrák félnek angol nyelven kell benyújtani, de az iskolák közötti együttműködés során más nyelvek is használhatók. A projektben résztvevő minden egyes iskola (a fenti országokból) 1000 EUR támogatást kaphat, valamint a koordinátor iskola ezen felül még 200 EUR-t (ami más forrásból származó támogatásokkal is kiegészíthető). A nyertes projektekben részt vevő iskoláknak (iskolánként 2 fő részvételével) egy közös nyitó- és záró találkozót szervez az osztrák fél.
A projektek megvalósítására rendelkezésre álló időszak: 2008.szeptember-2009.március.

Az angol nyelvű pályázati tájékoztató, pályázati űrlap és kitöltési útmutató a http://www.aces.or.at (project contest) címen érhető el, ahol egy on-line partnerkereső fórum is segíti a partnerkapcsolatok kialakítását. A pályázatokat a pályázati űrlapon szereplő címre, közvetlenül az osztrák fél részére kell benyújtani.

A pályázatok benyújtásának határideje 2008. április 30.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok