2021. május 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás pedagógusoknak, tananyag-fejlesztőknek Holokauszt témában folytatandó 5 napos amerikai tanulmányútra - Új határidő!

2007. február 1.
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium Holokauszt témában felhívást tesz közzé tanároknak, tananyagfejlesztőknek az Egyesült Államokban folytatandó ötnapos tanulmányútra.

A várhatólag 2007 nyarán megvalósuló program az USA Külügyminisztériuma, az Amerikai Holokauszt Szervezetek (AHO), a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, valamint 11 ország kormányának együttműködése keretében jön létre. Ebben a módszertani továbbképzési programban eddig 78 európai és dél-amerikai tanár vett részt.

2007-ban várhatólag 4 magyarországi tanárnak nyílik lehetősége arra, hogy a budapesti Amerikai Nagykövetség és az Oktatási és Kulturális Minisztérium közös támogatásával részt vegyen a programon.

A jelentkezés feltételei:
  • Angol nyelv középfokú ismerete
  • 5 éves pedagógiai gyakorlat
Kérjük a jelentkezőket, hogy a következő anyagokat 2007. február 23-ig juttassák el a MatosL@state.gov és yvonne.schuchmann@nefmi.gov.hu e-mail címekre:
  • A jelentkező neve, pontos lakcíme (helység, utca, házszám, irányítószám), telefonszáma
  • Jelenlegi munkahelyének megnevezése, pontos címe, telefonszáma;
  • Vázlatos angol nyelvű beszámoló arról a munkáról, amelyet az adott témakörben eddig végzett (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása).
  • Annak angol nyelvű bemutatása és konkrét leírása, hogy a jelentkező a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában).
  • Angol nyelvű életrajz, munkahelyeinek, munkaköreinek pontos megnevezésével az elmúlt öt évben.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok