2022. június 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás a Római Magyar Akadémia Képzőművész Ösztöndíjára

2008. április 24.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Magyar Művelődési Intézet és Képző- művészeti Lektorátus pályázatot hirdet a Római Magyar Akadémia 2008-2009. évi képzőművész ösztöndíjára.

Pályázhatnak: hivatásos festőművészek, grafikusművészek és szobrászművészek (a korábbi ösztöndíjasok, valamint főiskolai, egyetemi hallgatók kivételével).

Ösztöndíjban részesülhet évente: maximum 12 fő
A pályázható időtartam: 2 hónap

Az ösztöndíjasokat a Római Magyar Akadémia 2008. ősze és 2009. július 15-e között tudja fogadni.
Az ösztöndíjkeret felosztásáról művészettörténészekből és képzőművészekből álló bírálóbizottság dönt. Az eredményről a beadástól számított hat héten belül valamennyi pályázó értesítést kap.

Az ösztöndíj összege: 630 euro/hó, amelyből szállásdíjként 7 Euro/nap fizetendő a Római Magyar Akadémián.

A pályázat az erre a célra szolgáló űrlap kitöltéséből, az ehhez csatolt pályázati munkatervből és a mellékletekből áll.
A munkatervnek a művészi koncepció kifejtését kell tartalmaznia, amelyet a pályázó az ösztöndíj elnyerésével kíván megvalósítani. Mellékletként az eddigi munkásságról katalógust, portfoliót, diát vagy fotókat kérünk beadni. Nyelvismeret nem feltétel, de értékelési szempont, ezért az idegennyelvtudást igazoló bizonyítvány másolatát kérjük, mellékeljék. Csak egyedül lehet pályázni, csoportosan nem. Iparművészek, fotóművészek, restaurátorművészek pályázata a kiírásnak nem felel meg.

Pályázati űrlap kapható az Oktatási és Kulturális Minisztérium ügyfélszolgálatán (Budapest, V. ker. Szalay utca 10-14.), vagy letölthető a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus honlapjáról (www.lektoratus.hu).

A pályázatokat a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus címére kell benyújtani.
Cím: 1014 Budapest, Úri utca 54-56. (tel.: 356-7444/107 mellék, Lőcsey Ágnes osztályvezető)
Postacím: 1250 Budapest 1. Pf. 17.

Pályázatok beérkezési határideje: 2008. május 29. csütörtök 15 óra.

Gyakorlati tudnivalók:

Az ösztöndíj célja, hogy (elsősorban) Rómában lehetőséget biztosítson a szakmai tájékozódásra, a galériák, gyűjtemények és múzeumok megismerésére, szakmai kapcsolatok teremtésére, Róma és az itáliai kultúra nyújtotta inspiráció segítségével alkalmat teremtsen az ösztöndíjas egyéni művészetének továbbfejlesztésére.
Az Akadémián közvetlen alkotómunkára csak korlátozott mértékben van lehetőség. Munkaeszközről az ösztöndíjasnak kell gondoskodnia. Az Akadémia kétévente az előző időszak ösztöndíjasainak a műveiből közös kiállítást rendez kiállítótermében. Az Akadémiáról részletes információkat a http://www.magyarintezet.hu/ honlapon lehet kapni.
Az elhelyezés két- illetve egyágyas szobákban történik, ahol főzési lehetőség is van.
Parkolási lehetőség az Akadémián nincs.

A kiutazási költség 50%-a megtérítésre kerül abban az esetben, ha az ösztöndíjas repülőgéppel utazik. Az útiköltség-térítés kifizetése a Balassi Intézet lebonyolításában történik és csakis abban az esetben lehetséges, ha a kiutazó 30 nappal a kiutazás időpontja előtt jelzi igényét, mivel a repülőjegyeket a Balassi Intézet rendeli meg (Cím: 1016 Budapest, Somlói út 51., kapcsolat: Kenyeres Erzsébet, tel.: 06 1 666 7952).

Baleset- és betegbiztosításról az ösztöndíjasnak kell gondoskodnia.

A nyertes pályázók számára a kiutazással kapcsolatos további teendőkről a minisztérium közös konzultációt fog tartani.
Az elnyert időtartam több részletben való letöltésére nincs mód. Az elnyert, de az akadémiai évben igénybe nem vett ösztöndíjak érvényüket veszítik.


Budapest, 2008. április


Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok