2022. június 26.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás Socrates / Erasmus akcióban részt vevő hallgatóknak Erasmus Intenzív Nyelvi Kurzuson (EILC) való részvételre

2006. szeptember 21.
A Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Iroda pályázatot hirdet azon hallgatók részére, akik az erasmus 2.2 akció keretében a 2006/2007-es tanév II. félévére külföldi tanulmányi ösztöndíjat nyertek el, s a fogadó ország nyelvéből rendezett 3-8 hetes intenzív nyelvi kurzuson kívánnak részt venni a külföldi tanulmányok megkezdése előtt.

A pályázat célja:
Az Erasmus hallgatók szociális, kulturális és tanulmányi beilleszkedésének elősegítése a fogadó országban.

Kik pályázhatnak?
Azok a hallgatók, akik a 2006/2007-es tanév II. félévére Erasmus ösztöndíjat nyertek el (önfinanszírozó hallgatók nem pályázhatnak!) és olyan országban kívánnak tanulmányokat folytatni, ahol EILC kurzusok kerülnek megrendezésre. 2007 telén a magyar hallgatók számára válaszható országok köre: Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Görögország, Hollandia, Lettország, Litvánia, Málta, Olaszország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.

Pályázás módja
Az Erasmus hallgatók egyéni pályázatot nyújtanak be a Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Irodába, s az Iroda továbbítja a pályázatot a fogadó intézmény felé. Pályázni kizárólag a Tempus Közalapítvány honlapján elérhető angol nyelvű on-line űrlapon (www.tka.hu) lehet, melyet mind elektronikusan (on-line űrlapon), mind postai úton (ajánlott küldeményként) el kell juttatni a Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Iroda; 1438 Budapest 70. Pf. 508. címre. A borítékon kérjük, tüntessék fel: "Erasmus Intenzív Nyelvi Kurzus". A kinyomtatott és a saját kezűleg aláírt pályázat az intézményi Erasmus koordinátor aláírásával együtt érvényes. A fenti pályázati eljárási követelmények maradéktalan betartása a pályázat befogadásának és formai érvényességének a feltétele. Minden más pályázat automatikusan elutasításban részesül.

Pályázatok bírálata, döntéshozatal
A határidőre benyújtott és az Erasmus koordinátor által igazolt pályázatot a külföldi fogadó intézmény minősíti. A fogadó intézmény minősítése, fogadókészsége és a pénzügyi keret függvényében a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma hoz döntést a pályázat eredményéről. A támogatásban részesülő hallgatókkal a Tempus Közalapítvány köt szerződést, és a megítélt összeget közvetlenül a nyertes hallgatónak utalja ki. A Kuratórium döntései ellen fellebbezésnek helye nincs.

A támogatás mértéke és elszámolás
  • A támogatás összegéről a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma dönt. A támogatás maximális összege 500 euró / hó lehet.
  • A támogatás felhasználásáról tartalmi beszámoló írásával számolnak el a hallgatók.
A pályázat benyújtásának határideje (postára adás dátuma):
2006. október 20.
On-line határidő: 2006. október 18. 17:00

További információ az egyes EILC kurzusokról az alábbi címeken tölthető le:

További felvilágosítás:
Antal Krisztina
Tempus Közalapítvány
Telefon: 06-1-237-1300
Fax: 06-1-239-1329
E-mail: krisztina.antal@tpf.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok