2022. június 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás Socrates/Erasmus akcióban részt vevő fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő pénzügyi támogatására

2006. szeptember 21.
A Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Iroda pályázatot hirdet azon fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók részére, akik az erasmus akció keretében a 2006/2007-es tanév II. félévére külföldi tanulmányi ösztöndíjat nyertek el (önfinanszírozó hallgatók nem pályázhatnak!).

A támogatás célja:
Egyenlő esélyt adni a felsőoktatás területén is a speciális ellátást igénylő hallgatók számára az Erasmus mobilitásban való részvételre.

Kik pályázhatnak?
Látássérült, mozgássérült, hallássérült, cukorbeteg, tej- vagy lisztérzékeny, illetve egyéb fogyatékossággal élő, vagy más súlyos betegsége miatt állandó orvosi felügyeletet igénylő hallgatók.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
  • Az intézményi Erasmus koordinátor igazolását arról, hogy a hallgató az erasmus programban ösztöndíjat nyert.
  • A fogyatékosság / betegség részletes leírását (milyen speciális ellátásra, segédeszközre van szüksége a pályázónak a tanulmányai és a mindennapi tevékenységek során), orvosi nyilatkozat formájában. A pályázást megelőzően legfeljebb 3 hónappal kiállított orvosi igazolásokat fogadunk el.
Pályázatok bírálata, döntéshozatal:
A pályázatok tartalmi bírálatát a Tempus Közalapítvány által felkért szakértők végzik. Javaslatuk alapján a Kuratórium hoz döntést a pályázatról. A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

A támogatás mértéke:
  • A támogatás mértékét a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma dönti el a szakértő bíráló javaslata alapján. A támogatás maximális összege 5000 euró lehet.
  • A támogatást a hallgatók az erasmus 2.2 Akció feltételei szerint használhatják fel. A támogatás felhasználásáról pénzügyi beszámolót kell benyújtani.
A pályázat benyújtásának határideje (postai bélyegző dátuma):
2006. október 31.
 
A pályázati határidő előtt legalább két héttel benyújtott pályázati anyagok esetén a Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez. A pályázatokat magyar nyelven, kizárólag a megadott pályázati űrlapon az alábbi címre kérjük postai úton eljuttatni:

Tempus Közalapítvány / socrates Nemzeti Iroda
1438 Budapest 70., Pf.:508
További felvilágosítás
Antal Krisztina
Telefon: 06-1-237-1300
Fax: 06-1-239-1329
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok