2022. június 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Először ad koncertet a Csík Zenekar Bulgáriában

2010. november 9.
Először lép fel Bulgáriában a Csík Zenekar; a magyar népzenét játszó együttes kedden a bolgár főváros legnépszerűbb zenei klubjában, a Sofia Live Clubban ad koncertet az 56-os forradalom évfordulójához kapcsolódva.
Dimitrov Györgyi, a Szófiai Magyar Kulturális Intézet megbízott igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy - mint szervezők - mindenképpen a Csík Zenekart akarták meghívni az ünnepre, főleg, hogy az együttes még soha nem lépett fel Bulgáriában, de népszerűségük, zsúfolt műsornaptárjuk miatt "kicsit csúszott" a program.
 
A héttagú együttes, amely 23 éve muzsikál együtt, autentikus népzenét játszik majd Szófiában, de a népzenét a könnyűzenei műfajokkal sikeresen ötvöző dalokat is beleszőnek másfél órás előadásukba.
 
Csík Zenekar (fotó: Kultúra.hu)
Csík Zenekar (fotó: Kultúra.hu)
A koncert helyszíne a belvárosban található 250 férőhelyes Sofia Live Club, ahol működésének több mint egy éve alatt a Csík Zenekar koncertjéhez hasonlatos rendezvény még nem volt - jegyezte meg az intézet vezetője.
 
A koncertet nagy érdeklődés előzi meg, biztosan ott lesz a szófiai magyar kolónia, az egyetem magyar szakos hallgatói és azok a bolgárok is, akik Magyarországon végezték tanulmányaikat - tette hozzá Dimitrov Györgyi.
 
A Csík Zenekarban Barcza Zsolt cimbalmos, harmonikás, Bartók József bőgős, Csík János hegedűs, énekes, Kunos Tamás brácsás, Majorosi Marianna énekes, Makó Péter fúvós és Szabó Attila hegedűs, gitáros, énekes lép színpadra. Az együttest 2009-ben Magyar Örökség-díjjal és Kodály Zoltán-díjjal tüntették ki, míg vezetőjük, Csík János idén a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetést vehette át.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok