2022. június 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar diákok német dalszövegeket írnak

2010. október 18.
Budapestre érkezik csütörtökön A TE HANGOD, a Goethe Intézet modern nyelvtanulást ösztönző programja, amelynek keretében magyar diákok német dalszövegeket írnak. Az előző három napban Győrben, Mátészalkán és Szegeden tehették próbára nyelvtudásukat a 12 és 20 év közötti németül tanuló diákok.
Hétfőtől csütörtökig közel ezer németül tanuló diák találkozhat német és magyar zenészekkel a dalszövegíró munkacsoportokban. 2011. április 15-ig azonban a kezdeményezés honlapja segítségével otthon vagy az iskolában írt dalokkal is versenybe lehet szállni. A főnyeremény egy profi stúdiófelvétel és többnapos németországi utazás - közölte Nagy Márta, a Goethe Intézet kulturális szakreferense az MTI-vel.
 
A Magyarországon, Mongóliában és Argentínában párhuzamosan zajló program fővédnöke Clueso német énekes, rapper és producer, aki német zenészekkel közösen dolgozta ki a megszerzett nyelvtudás aktív használatát ösztönző zenei workshop módszerét. Ennek segítségével a tanulók gyorsan és egyszerűen össze tudnak rakni németül egy dalszöveget, majd - miután zenei elemekkel társították - énekelve vagy rappelve előadják.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok