2021. május 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Európai Nyelvi Díj 2006

2006. május 11.
Kiíró: Európai Bizottság, Oktatási Minisztérium
A pályázat kezelője: Tempus Közalapítvány
Pályázhatnak: nyelvoktatásban érdekelt intézmények
Beadási határidő: 2006. június 30.

Az Európai Nyelvi Díj célja, hogy hivatalos elismerésben részesítse az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékűnek minősülő és innovatív programokat, folyamatokat az oktatás és képzés bármely szintjén.

Prioritások 2006-ban
  • Nyelvtanárképzés és továbbképzés (európai prioritás)
  • Nyelvi diverzifikáció a tanulható nyelvek vonatkozásában (európai prioritás)
  • Az alapképzés keretein túlmutató, innovatív tartalmakkal és módszerekkel dolgozó, akkreditált nyelvtanár-továbbképzési programok (magyar prioritás)
  • A második vagy harmadik idegen nyelv tanítása során a tanuló előzetes nyelvtudására építő, nyelvtanulási stratégiákat felhasználó és fejlesztő idegen nyelvi programok (magyar prioritás)
  • Valamely szakmához vagy szakmacsoporthoz kapcsolódó korszerű alapszintű nyelvi programok (magyar prioritás)
Pályázásra jogosultak köre
Az Európai Nyelvi Díjra jogosult bármely, az európai nyelvek tanítása terén megvalósuló program, függetlenül attól, hogy annak oktatási, képző- vagy továbbképző intézmény, helyi vagy regionális hivatal, vállalat vagy más szervezet (illetve ezek önálló szervezeti egysége) ad otthont.

Pályázati feltételek
Az Európai Nyelvi Díj olyan programnak adományozható, amelynek kidolgozása a közelmúltban zárult le, és amelyet a mindennapok gyakorlatában már alkalmaznak, vagy a program gyakorlati alkalmazását még csak tervezik, de azt alaposan előkészítették.

Mit kapnak a díjazottak?
A legjobb pályázatok benyújtói oklevelet kapnak, melyet az Európai Bizottság Oktatás és Kultúra Főbiztosa, valamint az Oktatási Miniszter lát el kézjegyével. A nyertesek használhatják az Európai Nyelvi Díj emblémáját céges dokumentumaikon, kiadványaikon. A díjazottak anyagi támogatásban is részesülnek az Oktatási Minisztérium által biztosított 1 millió forintos keretből. Az anyagi támogatás, mely legfeljebb négy sikeres pályázat között kerül felosztásra, elsősorban a program széles körű megismertetésére és akkreditációjára fordítható.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2006. június 30. (postai feladás dátuma)

A fenti, aktuális pályázati lehetőségre vonatkozó részletes felhívás és a pályázati űrlap elérhető a Tempus Közalapítvány honlapjáról:
Az itt szereplő pályázati felhívás csak kivonat, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1134 Budapest, Váci út 37.
Infóvonal: 06 (1) 237-1320
Fax: 06 (1) 239-1329
E-mail: info@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok