2021. május 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Határon Túli Magyarok Főosztályának ösztöndíj pályázata

2004. február 24.

Az Oktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok Főosztálya az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően februárban meghirdette a következő tanévre vonatkozó ösztöndíj pályázati kiírását, amellyel - többek között - a magyarországi felsőoktatási intézményben teljes nappali alapképzésen tanulmányokat folytató határon túli magyar hallgatókat kívánja támogatni.


A 2004/2005-ös tanévre vonatkozó, az ösztöndíjak elnyerésének feltételeit részletesen tartalmazó pályázati kiírások szövege elérhető az Oktatási Minisztérium (www.om.hu), a minisztérium háttérintézménye, a Márton Áron Szakkollégium (www.martonaron.hu), illetve az Agora Irodák (www.agorairoda.net) honlapján. A pályázatokat 2003. július 19-től személyesen vagy ajánlott küldeményként postai úton lehet majd eljuttatni a pályázati kiírásban megjelölt Agora Iroda címére. A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje 2004. augusztus 2. A pályázáshoz szükséges adatlapok az Agora Irodákban lesznek majd beszerezhetők március 16-tól.
Az Oktatási Minisztérium döntéseinél a lehető legnagyobb mértékben figyelembe vette az érintett határon túli régiókban működő szakmai, politikai szervezetek álláspontját, ezért a pályázati kiírásoknál az egyes régiók igényeit külön-külön kezelve eltérő szabályozás született.
Fontos hangsúlyozni, hogy a határon túli magyar hallgató abban az esetben kerülhet állami finanszírozású képzésbe, ha elnyeri a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának állami ösztöndíját. A magyarországi felsőoktatási intézménybe jelentkező külföldi állampolgár, amennyiben nem részesül magyar állami ösztöndíjban, a felvételi eredményétől függetlenül kizárólag költségtérítéses képzésben vehet részt. A költségtérítéses képzésben tanulmányaikat megkezdők a későbbiek során nem részesülhetnek magyar állami ösztöndíjban, ezért az alapképzéses ösztöndíjra pályázónak államilag finanszírozott képzésre kell beadnia a jelentkezését magyarországi felsőoktatási intézménybe.
A pályázati feltételekkel és a további pályázati kategóriákkal kapcsolatos egyéb információkról az érintettek elsősorban a helyi sajtóból, a régiójukban működő Agora Irodáktól értesülhetnek, továbbá az Oktatási Minisztériumtól, és a Márton Áron Szakkollégiumtól kaphatnak tájékoztatást.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok