2021. május 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás középtávú külföldi szakképzési kutatások finanszírozására

2006. január 26.
Kiíró: Országos Szakképzési Tanács
A pályázat kezelője: Tempus Közalapítvány
Pályázhatnak: szakmai tárgyat tanító tanárok és oktatók, a szakképzés irányításával, fenntartásával, fejlesztésével és érdekképviseletével foglalkozó szakemberek
Beadási határidő: 2006. április 21.

Pályázásra jogosultak köre
 
A külföldi kutatások támogatására egyéni pályázat keretében az alábbi személyek jogosultak pályázni:
  • szakképző intézményekben szakmai tárgyat tanító tanárok és oktatók
  • szakképző intézményekben, valamint szakmai szervezeteknél, önkormányzatoknál, munkaadói és munkavállalói szervezeteknél, kamaráknál a szakképzés irányításával, fenntartásával, fejlesztésével és érdekképviseletével foglalkozó szakemberek.
Részt vevő országok köre
 
A tanulmányutakra az Európai Unió és az EFTA azon országaiban kerülhet sor, amelyeknek hivatalos nyelve az angol, francia vagy német: Ausztria, Belgium (vallon területek), Franciaország, Írország, Nagy-Britannia, Németország, Svájc, Luxemburg és Liechtenstein.

Támogatható tevékenységek
 
A kutatások célja, hogy a résztvevők új, szakképzési vonatkozású pedagógiai módszereket tanulmányozzanak, azokat elsajátítsák és megismertessék a hazai szakképzés szereplőivel.

A kutatások keretében az alábbi tevékenységek kaphatnak támogatást:
  • hospitálás iskolákban és gyakorlati képzőhelyeken (a résztvevők szakmai ismereteinek elmélyítésére, új pedagógiai módszerek megismerésére és elsajátítására),
  • konzultációk lefolytatása,
  • oktatási és képzési (rész)feladatok ellátása.
A pályázás feltételei
  • A pályázatban foglalt kutatási tevékenységek leghamarabb 2006. július 1-jén indulhatnak és legkésőbb 2006. december 31-ig le kell zárulniuk,
  • támogatás a min. 9 - max. 13 hét időtartamú kutatások költségeire (az útiköltség és biztosítás esetében a tényköltségek alapján, a megélhetés esetében átalányalapú térítés alapján) és a helyettesítési költség 1/3-ad részére ítélhető meg,
  • a bírálat során előnyben részesülnek azok a pályázók, akiknek küldő intézménye még nem vett részt a nemzetközi együttműködési programokban, illetve azok, akik a támogatást új partnerkapcsolatok kiépítésére használják fel.
A pályázatok benyújtásának határideje 2006. április 21. (a postai bélyegző dátuma számít).
 
A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a 2006. április 7-ig feladott pályázatok esetében.
Az esetleges formai hibákról az Iroda munkatársai értesítik a pályázó intézményt, amelynek a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van kijavítani a hibákat, ill. pótolni a hiányzó dokumentumokat.

A fenti, aktuális pályázati lehetőségre vonatkozó részletes felhívás és a pályázati űrlap elérhető a Tempus Közalapítvány honlapjáról: http://www.tka.hu/pages/subpage/index.php?sourcepage_id=272&id=643&lang_type=hu

Az itt szereplő pályázati felhívás csak kivonat, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ
Tempus Közalapítvány / Leonardo Nemzeti Iroda
1134 Budapest, Váci út 37.
Infóvonal: (1) 237 13 20
e-mail: info@tpf.hu
honlap: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok