2021. május 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Marie Curie pályázatok aktuális felhívásai

2006. január 3.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása

Az Európai Unió 6. kutatási, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramja

Marie Curie pályázatok aktuális felhívásai

Pályázásra jogosultak köre
EU-tagállamban, társult tagjelölt országban, társult országban vagy - bizonyos esetekben - 3. országban alapított, kutatásban, kutatók képzésében aktív jogi személyek (egyetem, kutatóintézet, vállalat, kutatók stb.).

Akciók fogadóintézmények számára
Marie Curie konferenciák és kurzusok (SCF)
Kezdő kutatók képzésének támogatása minimum négy év alatt négy konferencia, kurzus, nyári egyetem, továbbképzés, vagy ezek kombinált megszervezése révén, tapasztalt kutatók tudásának, tapasztalatainak átadásával.
Beadási határidő: 2006. május 17.

Visszatérési, reintegrációs támogatások
Marie Curie európai reintegrációs támogatás (ERG)
Az EU 6. keretprogram mobilitási programjaiban, min. 2 éves projekt keretében részt vevő kutatók reintegrációját segíti a mobilitási projekt lezárulását követően.
Beadási határidő: 2006. január 19., április 19., július 19.

Marie Curie nemzetközi reintegrációs támogatás (IRG)
Olyan európai kutatók visszatérését segíti az EU-tagországokba vagy társult országokba, akik legalább 5 évet dolgoztak harmadik országban.
Beadási határidő: 2006. január 19., április 19., július 19.

A kiválóság támogatása, elismerése
Marie Curie díjak (EXA)
Az EU 6. keretprogram mobilitási akcióiban korábban részt vett, kiváló eredményeket elért kutatók elismerése. Évente öt darab 50.000 euró értékű díj kerül kiosztásra.
Beadási határidő: 2006. február 15.

A pályázás menete
A pályázatokat az EPSS rendszert használva (on-line módon) az Európai Bizottságnak kell megküldeni (http://fp6.cordis.lu).
A Tempus Közalapítvány információkkal és pályázati tanácsadással segíti a pályázók munkáját (www.tka.hu, research@tpf.hu).

A fenti, aktuális pályázati lehetőségekre vonatkozó részletes felhívások és a pályázati űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70., Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 1320
Telefon: (06 1) 237 1300
E-mail: info@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok