2021. május 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás pedagógusok részére kéthetes izraeli tanulmányútra a jeruzsálemi Yad Vashem Intézetbe

2005. május 19.
Várjuk 2005. június 15-ig azon pedagógusok jelentkezését, akik az iskolai oktató-nevelő munkában megkülönböztetett hangsúllyal kívánnak foglalkozni a holokauszttal és ezzel összefüggésben a zsidóság történetével.
Az izraeli Yad Vashem Intézet intenzív tanfolyama felöleli a téma alapos történeti, eszmetörténeti elemzését; a dokumentációs központ és a múzeum anyagának megismerését és feldolgozását, a holokauszt iskolai interpretálásának problémáit, lehetőségeit. A tanfolyam előadásai, a foglalkozások magyar és angol nyelven folynak.

A képzésen 20 fő vehet részt.

A tanfolyam akkreditált továbbképzés, a részvétel a nyertes pedagógus számára ingyenes. A jelentkezők pályamunkáinak elbírálását kutatók, tanárok és pedagógiai szakemberek végzik.
A továbbképzés elvégzéséről szóló elismerésnek feltétele, hogy a pedagógusok egy év elteltével bemutassák, hogy milyen munka keretében hasznosították a Yad Vashem Intézetben szerzett ismereteket.

A kurzus várható időpontja: 2005. október 22. - november 5. (A változtatás lehetőségét fenntartjuk!)

A pályázatnak az alábbi adatokat és csatolt dokumentumokat kell tartalmaznia:
  1. A pályázó alábbi adatai: név, születési hely és idő, munkahely (pontos megnevezés, cím, telefonszám), munkakör, útlevélszám, elérhetőség (telefonszám és lehetőség szerint e-mail cím).
  2. Az intézménye vezetőjének előzetes írásbeli hozzájárulása és nyilatkozata arról, hogy a pályázó helyettesítése a tanulmányút idején biztosított.
  3. Vázlatos beszámoló arról a munkáról, amelyet az adott témakörben eddig végzett (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása). (Maximális terjedelem 3 oldal.)
  4. Annak bemutatása és konkrét leírása, hogy a pályázó a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában). (Maximális terjedelem 3 oldal.)
A program szerves részét képezi egy - várhatóan kétszer fél napos - továbbképzés, amely felkészíti a résztvevőket az izraeli programra. A felkészítőn való részvétel feltétele a kiutazásnak.
 
A pályázatok beadási határideje: 2005. június 15.

A pályázatokat az alábbi e-mail címre kérjük: yvonne.schuchmann@nefmi.gov.hu; tamas.tafferner@okm.gov.hu és nyomtatott formában: Oktatási Minisztérium, Schuchmann Yvonne, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok