2021. május 17.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás szobrászati pályázaton való részvételre

2005. május 24.
A norvég Nemzetközi Gyermek Művészeti Múzeum "Az asszonyi szellem" címmel, nemzetközi részvétellel, gyermekeknek szóló szobrászati versenyt hirdet.
A versenyt az oslói Nemzetközi Gyermek Művészeti Múzeum (www.childrensart.com) hirdeti meg 6-18 éves gyermekek számára.

Pályázati téma:
 
"Az asszonyi szellem": a verseny - és annak a tervezett, oslói szabadtéri szoborparknak, ahol a díjazott alkotások majd kiállításra kerülnek - a célja a nők megjelenítése és ünneplése, minden korosztályukra vonatkozóan, az életünkben betöltött különböző szerepeikben: a nagymama, az anya, a leánygyermek, leánytestvér, barátnő, amint a szobor alkotója számára kifejezik a szépséget, szeretetet, harmóniát, bátorságot, reményt, stb. Az alkotások elkészítéséhez a felnőttek csak gyakorlati útmutatást adhatnak, a művészi elképzelést nem befolyásolhatják.

Korcsoportok:
 • "A" kategória: 6-11 évesek
 • "B" kategória: 12-18 évesek
Díjak:
 
Összesen 7 alkotást - kategóriánként hármat - fognak a kiállításra kiválasztani, amelyek alkotóit pénzjutalomban is részesítik. Ezen kívül nemzeti díjazásban részesül egy norvég résztvevő. Az első díj 1000 USD, a második 500 USD, a harmadik 300 USD. A nemzeti díj szintén 1000 USD.
A legjobbnak ítélt alkotások kiállításra kerülnek, majd - nagyobb méretben, szakemberek által elkészítve - egy tervezett szabadtéri szoborpark kiállítási darabjai lesznek Oslóban. Az elbírálásnál fontos szempont az eredeti tervezés és az alkotó gondolat.
A győzteseket közvetlenül e-mailen vagy postai úton értesítik 2006. január illetőleg február folyamán.

Pályázati szabályok:
 • 2005-ben készült, eredeti, három-dimenziós alkotásokkal lehet pályázni.
 • A pályaművek különféle alapanyagokból készülhetnek: kő, bronz, fém, fa, elefántcsont, agyag, cement, üveg, homok, műanyag, textil. Az anyagok kombinálhatók.
 • Az alkotás mérete, anyaga és elkészítésének technikája szabadon választható.
 • Csoportos és egyéni munkákkal egyaránt lehet nevezni.
 • A pályaművekkel kapcsolatban fel kell tüntetni azok címét, illetve magyarázatot kell hozzá fűzni. Csatolható az alkotási folyamatról készült fotó, magyarázat.
 • Apályaművekkel kapcsolatban fel kell még tüntetni a következő információkat: a készítő(k) teljes neve, kora, neme és kapcsolattartási adatai (nemzetiség, ország, lakáscím, az iskola /intézmény neve és címe, kapcsolattartó személy: tanár vagy szülő neve és telefonszáma valamint - nagyon fontos! -az e-mail cím.
 • Minden pályaműről egy felnőttnek kell igazolnia, hogy az eredeti műalkotás és az alkotóként feltüntetett résztvevő készítette.
 • A pályaműveket a készítő költségén kell - sérülés-mentességet biztosító csomagolásban - a megadott címre eljuttatni úgy, hogy 2005. november 1-jét megelőzően megérkezzen.
 • A szervező és a szponzor fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművekről reprodukciókat készítsen és azokat oktatási vagy egyéb célokra felhasználja.
 • A pályaműveket nem küldik vissza, azok szerzői jogaival a továbbiakban a szoborpark alapítója - Eiendomsspar AS, www.eiendomsspar.no - és az oslói Nemzetközi Gyermek Művészeti Múzeum rendelkezik.
 • Jelentkezési lapok hozzáférhetők az Oktatási Minisztérium Ügyfélszolgálati Irodájában. Vidékre, igény esetén, postán elküldik. Cím: . Budapest,V. kerület, Szalay és Honvéd utca sarok, postai cím: 1055 Bp. Szalay u. 10-14. Tel: 473-7670, 473-7755. Nyitva: hétfőtől csütörtökig: 9.00-12.00 és 13.00-16.00 óra között, pénteken 9.00-12.00 óráig).
Beküldési cím:
The International Museum of Children's Art
Lille Froens vei 4,
N-0371 Oslo
NORWAY

Jelentkezési és beadási határidő:
 • Jelentkezési határidő: 2005. szeptember 15-ig (e-mail cím: mail@childrensart.com)
 • Beadási - és egyben végső nevezési - határidő: 2005. november 1.
Elérhetőségek:
 
Az érdeklődők további, a pályázatra vonatkozó kérdéseikre az alábbi címeken, telefonszámon kaphatnak választ:
telefon: 00 47 22 691777
fax: 00 47 22 692910

A versenyről és a pályázati feltételekről szóló részletes tájékoztató a múzeum honlapján olvasható: www.childrensart.com

A magyar Oktatási Minisztérium közzéteszi a pályázatot, azonban annak lebonyolításában semmilyen módon - pl. a pályaművek továbbítása - nem vesz részt.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok