2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Egyetemi hallgatók a 19-21. században (University students in the 19-21 centuries) - Nemzeközi konferencia (2006. 05. 23.)

2006. március 24.
A Pécsi Tudományegyetem Oktatás és Társadalom Doktori Iskola az Európai Szociológiai Társaság Oktatásszociológiai hálózatával és a Magyar Szociológiai Társaság Oktatásszociológiai Szakosztályával közösen nemzetközi konferenciát rendez Egyetemi hallgatók a 19-21. században (University students in the 19-21 centuries) címmel.

A konferencia időpontja: 2006. május 23.
Helyszíne: Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Ifjúság útja 6.
Jelentkezési határidő: 2006. április 30.
Jelentkezés: educationandsociety@gmail.com címen a a felhívás alján található nyomtatvány kitöltésével. Az e-mail tárgya: "Jelentkezés a május 23-i konferenciára" legyen.
 
A konferencia munkanyelvei: angol és magyar.
 
A konferencián 20 perces előadások tartására van mód. A konferencia előadásai később elektronikus kiadványként megjelennek. A szervezők kérik, hogy az előadásukat magyarul tartó résztvevők az előadások rezüméjét előzetesen angolul és magyarul, az előadásukat angolul tartók az előadások rezüméjét kötelesek előzetesen angolul benyújtani. A rezümék a konferencia előtti napokban elektronikusan hozzáférhetőkké válnak. A rezümék beérkezésének határideje: 2006 május 10. A kereszttáblákat és grafikonokat bemutató magyar nyelvű előadások grafikonfeliratai és fejlécei is készüljenek angolul vagy angolul is.
 
A konferencia részvételi díja 20 euró. A jelentkezéssel együtt elküldött kérelemben a konferencia előadói max. 20 eurós támogatást kérhetnek a költségeik fedezésére. A részvételi díj befizetése ill. a támogatások átvétele a konferencia helyszínén lehetséges. A digitális kötetbe kerülés részvételi díja az előadások hosszúságának függvénye - a digitális szerkesztés önköltsége.
 
A konferencia várható szekciói:
1. Egyetemi hallgatók társadalmi háttere, egyetem előtti iskolai pályája és egyetemi tanulmányi eredményessége a hosszú 19. századi Nyugat Európában és Észak Amerikában
2. Egyetemi hallgatók társadalmi háttere, egyetem előtti iskolai pályája és egyetemi tanulmányi eredményessége a hosszú 19. századi Osztrák-Magyar Monarchiában
3. Egyetemi hallgatók társadalmi háttere, egyetem előtti iskolai pályája és egyetemi tanulmányi eredményessége a 20-21. századi Nyugat Európában és Észak Amerikában
4. Egyetemi hallgatók társadalmi háttere, egyetem előtti iskolai pályája és egyetemi tanulmányi eredményessége a 20-21 századi Közép-Európában (A Monarchia utódállamai, Lengyelország, Baltikum)
5. Egyetemi hallgatók társadalmi háttere, egyetem előtti iskolai pályája és egyetemi tanulmányi eredményessége a 19-21. századi Kelet-Európában (A Török Birodalom utódállamai, Oroszország, Szovjetunió, a Szovjetunió utódállamai)
6. Egyetemi hallgatók társadalmi háttere, egyetem előtti iskolai pályája és egyetemi tanulmányi eredményessége a 19-21. századi Európán és Észak Amerikán kívüli világban
 
Jelentkezési lap:
  • A jelentkező neve:
  • A jelentkező intézménye:
  • A jelentkező e mail cime:
  • A jelentkező alternatív e mail címe:
  • A jelentkező előadásának címe magyarul:
  • A jelentkező előadásának címe angolul:
Kapcsolódó linkek:
PTE Oktatás és társadalom doktori iskola: http://nti.btk.pte.hu/?main=doktori
Magyar Szociológiai Társaság: http://www.szociologia.hu/
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok