2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felkészítő konzultáció pályázatok elkészítéséhez

2006. február 28.
A tudományos élet szereplőinek mobilitását elősegítendő hozta létre az Európai Bizottság a Marie Curie ösztöndíjakat, melyek által kutatóink bekerülhetnek a nemzetközi vérkeringésbe, fejleszthetik szakmai ismereteiket, és hozzájárulhatnak az Európai Unió versenyképességének növeléséhez.

A kutatók nemzetközi mobilitásához a 6. keretprogramon belül működő Marie Curie pályázatok konkrét lehetőséget kínálnak. Az eredményes pályázás érdekében, a Tempus Közalapítvány Magyarországon elsőként szervez felkészítő konzultációt, melynek célja, hogy segítséget nyújtson a pályázatok elkészítésében, a projektek megszervezésében és a pályázat megírásával kapcsolatos kérdésekben.

Az önköltséges felkészítés egyik előadója az MTA-TAKI tudományos főmunkatársa, aki évek óta tevékenyen vesz részt a Marie Curie pályázatok bírálatában, így első kézből ismerhetik meg a pályázatok elbírálásakor figyelembe vehető kritériumokat a résztvevők, akik a konzorciumépítés trükkjein és a költségvetési terv elkészítésén túl a pályázatok beadásához szükséges EPSS rendszerrel is megismerkedhetnek. Az egynapos felkészítésen jelen lesz egy sikeresen megvalósított projekt koordinátora és magyar partnere is, hogy megosszák pályázási és projektvégrehajtási tapasztalataikat a résztvevőkkel.

A konzultáció elsősorban a Marie Curie Konferenciák és Kurzusok (SCF) akciójában való pályázásra készít fel, amelynek beadási határideje 2006. május 17. Az akció keretében konferenciák és kurzusok szervezhetők bármely tudományterületen, melyek során tapasztalt kutatók meghívására van lehetőség. A felkészítésre felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek, kutatással, innovációval foglalkozó kis- és középvállalatok képviselőit várják, illetve mindazokat, akik pályázni kívánnak az EU 6. Kutatási, Technológiafejlesztési és Demonstrációs Keretprogramjában. Jelentkezni a Tempus Közalapítvány honlapján keresztül lehet, legkésőbb március 15-éig.

Az egynapos felkészítő konferencia időpontja: 2006. április 6. csütörtök

További információ a Tempus Közalapítvány honlapján.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok