2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Konferencia a személyiségközpontú angoltanításról

2006. október 5.
Előadások, műhelyfoglalkozások és bemutató órák formájában tárgyalják a személyiségközpontú nyelvpedagógia aktuális kérdéseit az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületének 2006. október 6. és 8. között megrendezésre kerülő 16. konferenciáján. Az eseményre idén több mint 200 résztvevőt várnak.
Az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete (IATEFL-Hungary) október 6. és 8. között Esztergomban, a Dobó Katalin Gimnáziumban (Bánomi u. 8.) tartja 16. konferenciáját, amelynek idei témája a személyiségközpontú nyelvpedagógia elméleti és gyakorlati kérdései.


A három nap alatt 85 előadás, műhelyfoglalkozás és bemutató óra ad lehetőséget az angol nyelvtanulás és nyelvtanítás metodikai kérdéseiben való elmélyülésre a több mint 200 résztvevőnek, akik hazánk több tájáról és várhatóan 16 további országból (Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Bulgária, Csehország, Egyesült Királyság, Lengyelország, Horvátország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Thaiföld, Ukrajna) érkeznek. Köztük lesz 7 kárpátaljai és 10 erdélyi magyar anyanyelvű angoltanár kolléga is, akik a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete tagiskoláinak önzetlen támogatásával vehetnek részt e rangosnak ígérkező szakmai rendezvényen.

Az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete a fentiek közül 9 országból fogadj a partnerszervezetek képviselőit. Nemzetközi együttműködésüknek köszönhetően, a több mint 500 angol szakos nyelvpedagógus érdeklődésére számot tartó szakmai civilszervezet a partneregyesületek hasonló rendezvényeken való észvétel lehetőségét biztosítja aktív tagjai számára.

Az IATEFL-Hungary konferenciáin hagyományosan jelen vannak a hazai nyelvkönyv-forgalmazásban érintett jelentősebb kiadók és olyan nyelvpedagógiai szolgáltató szervezetek, mint nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok és tanár-továbbképzéssel foglalkozó intézmények. Közülük többen tankönyvszerzőkkel és olyan módszertani szakemberekkel képviseltetik magukat, akik plenáris előadással és műhelyfoglalkozással járulnak hozzá a részt vevők nyelvpedagógiai ismereteinek bővüléséhez és megújulásához.


Ezt a rendezvényt tiszteli meg személyes figyelmével Bogyay Katalin szakállamtitkár asszony, valamint Jim McGrath, a British Council Hungary igazgatója és Michael Hurley, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége Közkapcsolati Irodájának vezetője.

Az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete (IATEFL-Hungary) 1990-ben alakult meg azzal a céllal, hogy az oktatásügy különböző szintjein és intézménytípusaiban dolgozó angol szakos nyelvpedagógusok kölcsönösen hozzájárulhassanak egymás szakmai - nyelvi, kultúraismereti és módszertani - fejlődéséhez egyrészt a tagok közötti kapcsolattartás, másrészt rendszeres publikációk és olyan szakmai rendezvények formájában, mint továbbképzések és az évenként egyszer megrendezendő konferencia.

További információk a www.iatefl.hu angol nyelvű honlapcímen találhatók.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok