2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Konferencia a gyermek biblioterápiáról

2006. december 13.
2006. december 13-án szakmai konferenciát rendeznek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban A könyvek gyógyító ereje - Biblioterápia gyerekeknek címmel. A konferenciát Bogyay Katalin szakállamtitkár nyitja meg.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) és az IBBY Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának Magyar Szekciója 2001 óta minden decemberben megrendezi közös szakmai konferenciáját a gyermek- és iskolai könyvtárosok, a könyvtáros hallgatók, az olvasáskutatók és a könyvszakma képviselői részére. Minden évben egy-egy aktuális gyermekirodalommal kapcsolatos témát járunk körbe. Idén az előadók a biblioterápia különböző formáit és különböző célú alkalmazásait mutatják be a résztvevőknek, külön hangsúlyt helyezve a könyvtáros tanácsadó, segítő szerepére a gyermek személyes problémáinak megoldásában.

A 2006. december 13-án nyíló konferenciát Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára nyitja meg, majd dr. Fodor Péter (a FSZEK főigazgatója) és Békés Pál az (IBBY elnöke) köszöntői után Dr. Vekerdy Tamás Mesétől az olvasásig?, Dr. Bartos Éva A Könyvek gyógyító ereje című előadása hangzik el, végül pedig Sz. Villányi Rózsa biblioterápiás bemutató foglalkozására kerül sor. A konferencia zárásaként bemutatásra kerül a Petőfi Irodalmi Múzeum által megjelentetett MESEFOTEL CD-ROM, melyen 11 író és költő saját műveit olvassa fel a mai magyar gyermekirodalom köréből.

A megnyitón sor kerül az IBBY Nemzetközi Honour List díjának átadásra, amely okleveleket a tagországokban az utóbbi két évben publikált kiemelkedő kötetek írói illusztrátorai, fordítói kaphatják, ez az elismerés a szervezet céljainak talán leghatékonyabb propagátora. Az Honour List okleveleit az IBBY Kongresszuson mutatják be, a győzteseket ismertető katalógussal és könyvekkel egyetemben. Ezt követően ezek a pályaművek körbejárják a világot, és részt vesznek a könyvvásárok és a konferenciák alkalmával szervezett kiállításokon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok