2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Leonardo Program 2005-2006-os pályázati fordulójához kapcsolódó Információs nap

2004. június 1.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Leonardo da Vinci program az Európai Bizottság szakképzési együttműködési programja, amelynek célja a szakmai alap- és továbbképzés minőségének fejlesztése, valamint a szakmai képzéssel kapcsolatos újítások támogatása és a szakképzés nemzetközi jellegének erősítése.

A Leonardo program egyik legfontosabb pályázattípusa a kísérleti projekt, amely új szakirányok kialakítására, tanterv- és tananyagfejlesztésre, tankönyvek, taneszközök és egyéb oktatási segédanyagok előállítására ad támogatást.

A szaknyelvi projektek fontos szerepet töltenek be a szakképzésben résztvevők szaknyelvi és kulturális készségeinek fejlesztésében a szaknyelvoktatás módszertanának, tankönyveinek és taneszközeinek megújítása révén annak érdekében, hogy a szakképzésben érintettek felkészültek legyenek a nemzetközi munkakörnyezetbe történő beilleszkedésre és az idegen nyelvi kommunikációra.

A szakképzés területén nyert tapasztalatok minél szélesebb körben történő terjesztésére a nemzetközi hálózatok pályázattípuson, a szakképzés helyzetének európai szinten történő felmérésére, illetve a programban résztvevő államok szakképzési rendszerének tanulmányozására pedig a referenciaanyagok pályázattípuson keresztül lehet támogatást kapni.

Az Európai Bizottság döntése alapján a 2005-ös pályázatok beadási határideje 2004. október 1.

Ugyan az elmúlt pályázati fordulók során a magyar pályázók mindig jobban szerepeltek az európai átlagnál, 2004-ben előreláthatóan 11 magyar pályázat részesült összesen mintegy 2,8 millió EUR támogatásban. A Tempus Közalapítvány keretein belül működő Leonardo Nemzeti Iroda a program részletesebb ismertetésével és az új pályázati felhívás értelmezésével elő kívánja segíteni a még eredményesebb szereplést. Úgy gondoljuk, a pályázók még alaposabb, szakértők bevonásával történő felkészítése lehet a siker egyik kulcsa.

Ennek érdekében tisztelettel meghívjuk Önt információs napunkra, melynek helyszíne és időpontja:

Helyszín: Hunguest Hotel Platanus
1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 44.
2004. június 3.
10.00-14.00

Az információs napon felkért szakértők tartanak előadást a felhívásban megfogalmazott új európai uniós prioritásokról, a Leonardo Nemzeti Iroda munkatársai pedig ismertetik a 2005-ös pályázati feltételeket, illetve az egyes pályázattípusok sajátosságait, ezt követően pedig egy jelenleg futó projekt koordinátora számol be pályázati tapasztalatairól.

A rendezvényen a mobilitási pályázati forma nem kerül részletes bemutatásra.

A konferencia részletes programja

Kérjük, szíveskedjen az információs napra szóló regisztrációs lapot június 2-ig az alábbi faxszámra: 239-1329 vagy a csenge.toth@tpf.hu e-mail címre visszaküldeni.

Megjelenésére feltétlenül számítunk.

Üdvözlettel:

Tordai Péter
programvezető

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok