2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Multiplikátor Képzési Program

2004. július 20.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium nyílt közbeszerzési eljárás során a Tempus Közalapítványt választotta ki az 1260 tanácsadó képzését célul tűző Multiplikátori képzési program végrehajtására. A Tempus Közalapítvány többéves pályáztatói tapasztalattal rendelkezik és jelentős eredményeket ért el a Strukturális Alapok felhasználására, projektek tervezésére, pályázatok elkészítésére felkészítő képzések területén.
A program segítségével olyan felkészült szakemberek kerülnek a gazdaság vérkeringésébe, akik képesek az EU pénzeszközeinek felhasználásról megszerzett ismereteiket hatékonyan továbbadni.
A képzés célja, hogy az Európai Unió Strukturális Alapjainak társfinanszírozásával működtetett kis- és középvállalkozói pályázatok elkészítését végző szakértők elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek, melyek alkalmassá teszik őket fejlesztési projektek előkészítésére, pályázat összeállítására és az ehhez kapcsolódó tanácsadás nyújtására. A képzési program eredményeként a minősített tanácsadói kör 1260 fővel bővíthető, a tanácsadók bekerülnek a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapján működtetett regiszterbe.
A képzés egyrészt a projektek tervezésében, pályázatok elkészítésében jártas, illetve a jövőben ezzel foglalkozni kívánó szakértőknek, másrészt mikro, kis- és középvállalatokkal kapcsolatban álló, non-profit formában működő intézmények tanácsadóinak szól.
A képzés költségeihez a Gazdasági Minisztérium 50-75%-ban hozzájárul. Az 1+5 nap időtartamú képzés valamennyi régióban elérhető lesz a Tempus Közalapítvány képzési partnerein keresztül. A képzésekre három turnusban kerül sor. Az első képzési kör, amelyre augusztus 6-ig lehet jelentkezni, 2004. szeptember 13 - október 22. között kerül megrendezésre. A programról további részletes információ a Tempus Közalapítvány honlapján található: www.tka.hu

További információ a sajtó számára:
Vörös Andrea csoportvezető, tel: 237-1300, e-mail: andrea.voros@tpf.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok