2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Projektalapú oktatás - tanártovábbképző tanfolyam

2006. február 28.
A Tempus Közalapítvány képzőközpontja akkreditált tanártovábbképző tanfolyamot indít Projektalapú oktatás címmel. A kurzus célja, hogy kézzel foghatóvá tegye a projektpedagógiában rejlő lehetőségeket, segítse az ismeretek gyakorlatba történő átültetését és a projektalapú oktatás minél szélesebb körben való alkalmazását.

A tanfolyam anyagát a Socrates program keretében megvalósított projektek gyakorlati tapasztalatai adják, de a megszerzett ismeretek nem csak nemzetközi együttműködésekben hasznosíthatók: a kurzusra olyan pedagógusok és tanárjelöltek jelentkezését várják, akik nyitottak az innovatív oktatási módszerek és a kooperatív tanulási formák iránt, és szívesen alkalmaznák ezeket saját tanóráik keretében.

A projektalapú oktatás az ismeretszerzés mellett, az általános kompetenciák és a személyiség fejlesztését helyezi a középpontba. Az önköltséges kurzus résztvevői megismerhetik a projekttervezéstől a megvalósításig tartó folyamat legfontosabb elemeit, illetve az eredmények terjesztésének leghasznosabb módjait. A harminc órás továbbképzés beszámítható a kötelező, hétévenkénti tanártovábbképzésbe.
Az első tanfolyam 2006. április 22-én indul Budapesten, de igény szerint a későbbiekben más városokban is megszervezik.

A Tempus Közalapítvány honlapja: www.tka.hu

További információ:
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok