2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szomszédok Európája: új kilátások - konferencia Lublinban

2006. október 12.
2006. október 12-13-án Lublinban konferenciát rendeznek, Szomszédok Európája: új kilátások címmel. A konferencián, ahol Magyarországot Bogyay Katalin szakállamtitkár képviseli, a résztvevő miniszterek és kulturális szakemberek a kultúra szerepét vizsgálják az Európai Unió déli és keleti dimenziójának kiépítési folyamatában.

A Berlini Nyilatkozat és a Lelket Európának!-kezdeményezés nyomán, a berlini, párizsi, budapesti és granadai konferenciák után most a lengyelországi Lublinban találkoznak a kulturális terület szakminiszterei és szakemberei, 2006. október 12-13-án. A találkozó helyszíne Lengyelország egyik szimbolikus jelentőségű városa, mely az ország régebbi és mai történetében egyaránt fontos szerepet játszik.

A konferencia címe Szomszédok Európája: új kilátások (Europe of Neighbours: New Prospects), célja nyílt párbeszédet kezdeményezni a kultúra szerepéről az Európai Unió keleti és déli dimenzióinak kiépítésében. A programban két plenáris ülés szerepel, melyeken a kultúra és a kultúrpolitikák szerepét vitatják meg az "új szomszédsággal" kapcsolatosan; illetve három párhuzamos szekcióülés, ezek témái: a kulturális szereplők szerepe az "Új Európával" (Dél-Kelet Európával) és a csatlakozó országokkal folytatott párbeszédben, az új média szerepe az integrációs folyamatban, a kultúrák közötti és a vallások közötti párbeszéd viszonya.

Hazánkat a konferencián Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára képviseli.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok