2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tanulj külföldön! Study Abroad előadássorozat egyetemistáknak és végzős középiskolásoknak

2005. október 13.
Külföldi egyetemek és magyar szakmai szervezetek részvételével 2005. október 24 - 27. között rendezik meg a Study Abroad előadássorozatot. A rendezvényre ellátogató végzős gimnazisták és egyetemisták áttekintést kaphatnak arról, hogy milyen esélyekkel szerezhetnek külföldi ösztöndíjakat, vagy milyen költségekkel, milyen feltételek teljesülése esetén vehetnek részt külföldi egyetemek képzésein, vagy éppen hol, milyen módon tudnak külföldi szakmai gyakorlaton részt venni.
 
Az első Study Aborad 2005 februárjában beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért az októberi esemény még tartalmasabb és komplexebb lesz. A szervezők a négynapos eseményre 1500-2000 diákot várnak.
 
A rendezvény fővédnöke Magyar Bálint, oktatási miniszter.
 
Időpont: 2005. október 24-27. között.
 
Helyszín: Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ (1088. Bp. Reviczky u. 6.)
 
 
Részletes program:
 
2005. október 24. hétfő
Az Általános napon elsősorban olyan magyar szakmai szervezetek jutnak szóhoz, amelyek abban tudnak a hallgatók segítségére lenni, milyen feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy ösztöndíjra pályázhassanak (Magyar Ösztöndíj Bizottság, Fulbright Bizottság, Tempus Közalapítvány), szakmai gyakorlatra menjenek az EU-ban (Team Europe) vagy az Egyesült Államokba (HAESF), vagy éppen Ausztráliában szeretnének dolgozni és tanulni egyszerre (AIEC).
 
2005. október 25.
Francia nap a Francia Nagykövetség szervezésében. Ezen a napon elsősorban azokat várjuk, akik Franciaországban szeretnének tanulni, vagy magyarországi francia nyelvű képzésben szeretnének részt venni. Emellett a Francia Intézet tart előadást ösztöndíj-lehetőségekről. A prezentációk mellett az érdeklődők részt vehetnek a Francoforum-on, ahol több mint 20 Magyarországon megtalálható francia cég képviselőivel találkozhatnak, illetve vehetnek részt állás interjúikon. A Francoforum részletes programja a www.francoforum.hu weboldalon is megtalálható.
 
2005. október 26.
Brit nap A harmadik nap vendége Nagy-Britannia. Ezen a napon 5 brit egyetem mutatkozik be. A Brit nap megszervezésében fontos partnerünk a British Council. Munkatársaik egy-egy előadás keretein belül adnak tájékoztatást a brit oktatási rendszerről, és arról, hogy milyen vizsgák letétele szükséges ahhoz, hogy egy magyar diák brit egyetemen tanulhasson tovább.
 
2005. október 27.
A negyedik nap 3 különböző szekcióból áll: az európai székhelyű amerikai egyetemekről, a Dán Kulturális Intézet által összeállított információkról, illetve az olaszországi lehetőségekről kaphatnak felvilágosítást a hozzánk érkező diákok. Ezen a napon virtuálisan jelen lesz egy olyan szervezet is, amely az Új-Zélandon tanuló magyar diákoknak nyújt segítséget, illetve Magyarországon hivatalosan képviseli az új-zélandi egyetemeket.
Az előadásokon kívül a szervezeteknek és egyetemeknek egész nap fel lehet tenni kérdéseket, a számukra fenntartott információs pultoknál.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok