2023. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Tempus Közalapítvány / SAKK ingyenes e-learning képzéseket kínál az EU támogatáspolitikájáról

2004. március 2.

A képzés célja és tematikája
Hazánk közelgő tagsága az Európai Unióban megköveteli, hogy adott témakörben a legfontosabb és legfrissebb tudásanyag jusson el az érintettekhez, könnyen átlátható formában elégítve ki a felmerülő képzési igényeket. Az e-learning tanfolyamok alkalmasak arra, hogy kedvezően ötvözzék a távoktatást és az informatikai technológiát, kihasználva mindkettő előnyeit.
A tanfolyamok anyagait neves szakértők írták, akik a tanfolyamok elvégzése során – e-mailben, illetve a fórumban – megválaszolják a felmerülő szakmai kérdéseket. A tanfolyamok saját számítógép mellett ülve, egyéni időbeosztással sajátíthatóak el, miközben lehetőség van a tanulótársakkal való folyamatos kapcsolattartásra is. A szintén Interneten keresztül történő sikeres vizsga után a SAKK minden résztvevő számára oklevelet állít ki.
A 2003 szeptemberében indult és december 15-én lezárult képzéseken közel ötszázan vettek részt. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2004. február 9-től újraindítottuk a kurzusokat a következő témákban:

  • Az Európai Unió regionális politikája
  • Humánerőforrás-fejlesztés, oktatás, képzés, foglalkoztatás: az Európai Szociális Alap
  • Terület- és infrastruktúra-fejlesztés: Európai Regionális Fejlesztési Alap, Kohéziós Alap
  • Mezőgazdaság- és vidékfejlesztés: Európai Mezőgazdasági Orientációs és Garancia Alap, Halászati Orientációs Pénzügyi Eszköz

Márciustól a "Tervezés, programozás, intézményrendszer-fejlesztés a StrukturálisAlapok és a Kohéziós Alap felhasználása céljából", áprilistól pedig a "A projektmenedzsment alapjai" c. kurzusok indítását tervezzük.

Kinek szólnak a képzések?
A SAKK e-learning tanfolyamai azokhoz szólnak, akik naprakész információt szeretnének kapni az Európai Unió támogatási, fejlesztési alapjairól. A képzések a SAKK honlapján keresztül, ingyenesen végezhetők el.

Jelentkezés
A képzésekre a www.sakk.tpf.hu honlapon regisztrálhat.

További információ
Tempus Közalapítvány/ SAKK
Komlósi Anett
Tel: (1) 237-1300
e-mail: sakk@tpf.hu
Internet: www.sakk.tpf.hu

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok