2023. december 11.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Elkészült a bolognai rendszerű magyar felsőoktatás leírása magyar és angol nyelven, valamint magyar és angol nyelvű bevezető készült a korábbi, egyetemi és főiskolai rendszerű képzésről 2004-ben összeállított és az oklevélmellékletek 8. pontjához jelenleg használt leírás elé

2008. február 28.
A 2007. január 1-jétől az Oktatási Hivatal szervezeti keretében működő Magyar Ekvivalencia és Információs Központ (MEIK) elkészítette az oklevélmelléklet részét képező, az új, Bologna-rendszerű magyar felsőoktatást bemutató leírást magyar és angol nyelven. A leírás struktúrájában az Europass dokumentumokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2241/2004/EK határozatában (2004. december 15.) közzétett formát követi.
Elkészítette továbbá a korábbi, főiskolai és egyetemi végzettséget nyújtó felsőoktatási rendszer leírásának kiegészítését: a 2004-ben összeállított magyar és angol nyelvű leírás elé egy rövid - magyar és angol nyelvű - bevezetőt illesztett. Ez a bevezető arról tájékoztat, hogy a magyar felsőoktatásban jelenleg párhuzamosan működik egymás mellett a bolognai rendszerű és a hagyományos, főiskolai és egyetemi szintű képzés.

A leírásokat az elmúlt év végén közreadtuk, és 2008. január 1-jéig kértük a felsőoktatási intézmények véleményét róluk. A leírásokat a beérkezett vélemények alapján pontosítottuk. Az alábbiakban a véglegesített szövegváltozatokat tesszük közzé és kérjük, hogy mostantól kezdve ezeket használják az oklevélmelléklet 8. pontjának kitöltéséhez.

A leírások felhasználásának módja a következő
  • A hagyományos egyetemi és főiskolai képzési rendszerben végzett hallgatók oklevélmellékletébe a nem Bologna-rendszerű magyar felsőoktatási rendszer leírása kerül be, magyar és angol nyelven.
  • Az alap- és mesterképzésben végzett hallgatók oklevélmellékletéhez a Bologna-rendszerű magyar felsőoktatási rendszer leírásának magyar és angol nyelvű változatát kell használni.
A Bologna-rendszerű magyar felsőoktatási rendszer leírása magyar nyelven itt olvasható.
A Bologna-rendszerű magyar felsőoktatási rendszer leírása angol nyelven itt olvasható.
A nem Bologna-rendszerű magyar felsőoktatási rendszer leírása magyar nyelven itt olvasható.
A nem Bologna-rendszerű magyar felsőoktatási rendszer leírása angol nyelven itt olvasható.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok