2023. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Alberta Egyetem Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézetének pályázati felhívása magyar doktori kutatói ösztöndíjra magyarországi PhD hallgatók számára

2009. március 20.
Az Alberta Egyetem
Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézetének
pályázati felhívása
MAGYAR DOKTORI KUTATÓI ÖSZTÖNDÍJRA
magyarországi PhD hallgatók számára

Az Alberta Egyetem (Kanada, Edmonton) Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézete a 2009/2010-es tanévben (2009. szeptember 1-től 2010. augusztus 31-ig) magyar kutatói ösztöndíjat hirdet meg PhD hallgatók számára. Az ösztöndíj összege 25 000 kanadai dollár, amely havonta hónap végén egyenlő részletekben kerül kifizetésre.

A nyertes pályázó az Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézetében ösztöndíjas kutatóként fog tevékenykedni, ahol PhD értekezésével összefüggő, aktív kutatómunkát kell folytatnia. A nyertes pályázóknak továbbá részt kell venniük az intézet kulturális, tudományos és felsőoktatási tevékenységében, különösen a felsőoktatási kapcsolatok magyarországi intézményekkel való ápolásának terén.

Fiatal kutatók jelentkezését várjuk a bölcsészettudományok, társadalomtudományok és a képzőművészetek területéhez tartozó bármely tudományterületről. A pályázatra a magyar egyetemek doktori programjában részt vevő, abszolutóriummal rendelkező és disszertációjukon dolgozó olyan magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik (szóban és írásban) kiváló angol nyelvismerettel rendelkeznek. Előnyt jelent, ha a pályázó valamely szláv vagy a német nyelven elfogadható szinten képes olvasni és igazolt kutatási eredményekkel rendelkezik (ideális esetben publikációk formájában).

Az Alberta Egyetem szívesen fogadja a sokszínűséget és várja minden megfelelő képzettséggel rendelkező nő és férfi jelentkezését, köztük a fogyatékkal élőkét is.

A pályázóknak kutatási projektjük rövid angol nyelvű leírását (legfeljebb 500 szó), egy részletes önéletrajzot és két referenciaszemély nevét kell benyújtaniuk. A jelentkezést e-mailen kell beküldeni a franz.szabo@ualberta.ca címre és az Oktatási és Kulturális Minisztériumba Rodé Eszter címére: eszter.rode@okm.gov.hu.
Jelentkezési határidő: 2009. április 7.

Az ösztöndíjpályázat utolsó körének résztvevőit az Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézetének igazgatója 2009. április 27. és május 1. között személyesen hallgatja meg Budapesten. A sikeres pályázók e-mailen kapnak értesítést az interjú pontos helyszínéről és időpontjáról.

A pályázat eredményét 2009. május 15-én teszik közzé.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok