2023. április 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás a díj 2008. évi Kármán Tódor-díj elnyerésére

2008. augusztus 12.
Az oktatási és kulturális miniszter 10/2000. (VI. 8.) OM rendeletével a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági- és közélet szereplőinek elismerésére Kármán Tódor-díjat alapított.

A díjat olyan
  • magánszemélyek (vagy közösségek) kaphatják, akik kiemelkedő támogatást nyújtanak a tanulóknak, hallgatóknak, oktatóknak és oktatási intézményeknek,
  • jogi személyek (intézmények, vállalkozások, alapítványok) kaphatják, amelyek szoros együttműködés keretében jelentős támogatással (pl. ösztöndíj rendszerek létrehozása, kétoldalú együttműködések keretében, tudásközpontok, kooperációs kutató központok támogatása, stb.) közreműködnek az oktatási intézmények kutatási, oktatási munkájában.
A díjra pályázni lehet, vagy az oktatási és kutatási intézmények, ill. az oktatásban és kutatásban résztvevő személyek tehetnek indokolással javaslatot.

Évente maximum öt díj adományozható, amelyet az oktatási miniszter ünnepélyes körülmények között ad át. A díjjal oklevél és plakett jár.

A díjazásra szóló pályázatoknak vagy javaslatoknak tartalmaznia kell, hogy milyen a támogatás vagy az együttműködés szakmai tartalma, jellege, célja és eszközei, valamint azoknak együttes értéke.

A pályázatokat vagy javaslatokat (maximum 3 oldal) 2008. október 15-ig lehet eljuttatni az Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi és Civil Kapcsolatok Titkárságára (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.).

(További információ: Szigeti Katalin oktatási kitüntetési referens, tel.: 473-7423)


Dr. Hiller István
miniszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok