2023. április 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kármán Tódor-díj az oktatás és kutatás támogatóinak

2005. május 18.
Felhívás a díj elnyerésére

Az oktatási miniszter 10/2000. (VI. 8.) OM rendeletével a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági élet szereplőinek elismerésére Kármán Tódor-díjat alapított.

A díjat olyan
  • természetes, illetve magánszemélyek kaphatják, akik kiemelkedő támogatást nyújtanak a tanulóknak, hallgatóknak, oktatóknak és oktatási intézményeknek,
  • jogi személyek (intézmények, vállalkozások) kaphatják, amelyek szoros együttműködés keretében jelentős támogatással (pl. ösztöndíj-rendszerek, kétoldalú együttműködések, tudásközpontok, kooperációs kutató központok, stb.) közreműködnek az oktatási intézmények kutatási, oktatási munkájában.
A díjra pályázni lehet, vagy az oktatási és kutatási intézmények, vagy az oktatásban és kutatásban résztvevő személyek tehetnek indokolással javaslatot.

Évente maximum öt díj adományozható, amelyeket az oktatási miniszter a tanévkezdés időszakában ad át. A díjjal oklevél és plakett jár.

A díjazásra szóló pályázatoknak és javaslatoknak tartalmaznia kell, hogy milyen a támogatás vagy együttműködés szakmai tartalma, jellege, célja és eszközei, valamint azoknak együttes értéke.

A pályázatokat és a javaslatokat (maximum 5 oldal) 2005. június 30-ig lehet eljuttatni az Oktatási Minisztérium Igazgatási Főcsoportjára (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.).

(További információ: OM kitüntetési referens, tel.: 473-7423)

Dr. Magyar Bálint
oktatási miniszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok