2023. június 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázat diáktanácsadó szakirányú továbbképzésen való részvételre

2008. szeptember 5.
A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal pályázatot hirdet diáktanácsadó továbbképzésen való részvételre, a TÁMOP 2.2.2. Központi Program részeként, az Európai Szociális Alap (ESZA) és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával.

A képzésről
Képző intézmény: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (Budapest)
Képzés kezdete: 2008. szeptember-október
Képzés hossza: 4 szemeszter
Képzési forma: levelező képzés
Képzés helyszíne: Budapest

Felvételi feltételek
A bölcsészettudomány, társadalomtudomány, jog és igazgatás, gazdaságtudomány, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés, természettudomány és sporttudomány képzési területeken szerzett alapfokozatú végzettség bármely szakképzettséggel.

Képzési célcsoport
Általános és középiskolai pedagógusok, közművelődési intézmények dolgozói, munkaerő-piaci kimenettel dolgozó szociális intézmények szakemberei, az ÁFSZ pályaorientációs szolgáltatásnyújtással foglalkozó kollégái, magán munkaerő-közvetítők munkatársai, munkaerő-piaci felkészítéssel foglakozó non-profit szervezetek munkatársai, felsőoktatási karrier irodák, hallgatói- és diáktanácsadók munkatársai, pedagógiai intézetek pályaorientációval foglalkozó munkatársai, uniós képzési és karrier tanácsadással foglalkozó szakemberek (EuroGuidance, EURES..).

Képzési cél
Olyan szakemberek képzése, akik alkalmasak és képesek a közoktatásban, a szakképzésben, illetve a felsőoktatásban tanuló diákok körében egyéni és csoportos formában végzendő információs és mentálhigiénés tanácsadási feladatok ellátására. Célunk, hogy a végzett szakemberek képesek legyenek segíteni a diákokat az oktatási rendszerben való tájékozódásban, a továbbtanulási, elhelyezkedési lehetőségek számbavételében, személyes lehetőségeik kibontakoztatásában, képességeik, készségeik fejlesztésében.

További információk

Finanszírozás
A képzésre sikeresen jelentkezők teljes költségtérítési díját (jelen képzés esetében 125 000 Ft/félév) a "TÁMOP 2.2.2 - A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése" projekt biztosítja.

Érdeklődés és jelentkezés
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal - Humánpolitikai Főosztály
Ocsovai Judit
06-1-210-42-59

Csatolandó dokumentumok:
Aktuális önéletrajz
Digitalizált diploma másolat
Nyelvvizsga bizonyítvány(ok)
Munkaadói szándéknyilatkozat a képzésen szerzett ismeretek hasznosításáról

Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 25.
Jelentkezni e-mailen vagy hagyományos postai úton a jelentkezési határidőre beérkezett pályázatokkal lehet. A formai feltételeknek megfelelő pályázatokat a beérkezés sorrendjében rangsoroljuk.

A képzés minimálisan 20 fő jelentkezése esetén, a támogatási szerződés aláírását követően indul!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok