2023. szeptember 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szilárd Leó Professzori Ösztöndíj 2006 - pályázati felhívás

2005. december 5.
A Magyary Zoltán Felsőoktatási Közalapítvány Kuratóriuma az ALCOA Alapítvány résztámogatásával (8000 USD) 2006-ban - az elmúlt hét évhez hasonlóan - három "Szilárd Leó Professzori Ösztöndíj"-at adományoz.
 
A díjazott személyére állami és állam által elismert magyar felsőoktatási intézmények tanácsai tehetnek javaslatot Magyarországon tevékenykedő oktatók és kutatók köréből. A javasolt személynek olyan világszerte elismert eredményt felmutató tudósnak kell lennie, aki személyes tekintélyét iskolateremtő felelősségérzettel párosítva segíti elő fiatal munkatársai, egyetemi hallgatói sikeres pályáját.

Az Ösztöndíj a következő összefoglaló méltatások valamelyike alapján ítélhető oda:

"Természeti jelenségek mély megértésén alapuló eredményekre támaszkodó, az emberi életfeltételek humánumát javító gyakorlati technikai alkalmazások létrehozásáért",

illetve
 
"Az élet szellemi, társadalmi és gazdasági feltételeinek megértésére és javítására irányuló törekvést megvalósító tudományos megoldás kidolgozásáért".

Az egy évre szóló ösztöndíj összege 1,6 millió forint.

Egy intézmény tudományterületenként egy jelöltet állíthat az intézményi tanács ajánlásával. Az intézményi tanácsok ajánlásának az elismerésre javasolt személy tudományos pályáját, nevelő tevékenységének eredményességét kell bemutatnia, valamint a fenti méltatások egyikének való megfelelés indoklását kell tartalmaznia.

A 2006. évi "Szilárd Leó Professzori Ösztöndíj"-ra a jelölést 3 (egy eredeti és két másolati) példányban kell benyújtani az alábbi címre:
Kurátor Alap- és Alapítványkezelő Kft.
1052 Budapest, Váci u. 16/a.
BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2006. január 20.
(a helyszínen 12 óráig, illetve legkésőbb a január 20-ai postai bélyegzővel)

A Kuratórium tagjaiból, valamint további kiemelkedő tudósokból és a Magyary Zoltán Ösztöndíjasok Társasága képviselőiből álló testület 2006. február végéig dönt a díjazottak személyéről.
A "Szilárd Leó Professzori Ösztöndíj 2006" átadására
ünnepi tudományos ülés keretében kerül sor.

Budapest, 2005. december 2.

Magyary Zoltán Felsőoktatási
Közalapítvány Kuratóriuma

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok