2022. május 26.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Debreceni Egyetem - Táj- és Vidékfejlesztési Központ

2002. október 8.

Debreceni Egyetem - Táj- és Vidékfejlesztési Központ

Helyszín: Debrecen, Böszörményi út 144.
Lebonyolító: MŰBER Invest Kft.
Start év: 2000
Nettó alapterület: 2150 m2
Kivitelező: HUNÉP Universal Rt., Debrecen
Beruházási költség: 0,63 milliárd forint
Építész tervező: Lengyel István (Lengyel Építész Bt.), Kovács Péter (Archiko Bt.)Pályázati tervAz Oktatási Minisztérium támogatásának elnyerését követően a Debrecen Egyetem építészeti tervpályázatot hirdetett a Táj- és Vidékfejlesztési Központ megépítésére. A tendert az Archiko Bt. (Kovács Péter) és a Lengyel Építész Bt. (Lengyel István) nyerte.

Látvány a főbejárat felől

Perspektivikus kép

Az egyetem Agrártudományi Centrumán megépülő új létesítmény helyét a szomszédos Növényegészségügyi és Talajvédelmi Állomás épületének határvonalai jelölték ki. A kiírásnak megfelelően a telek beépítettsége a kétszintes épülettel együtt sem haladja meg a 30%-ot.

Az aula belső része

Az épület észak-déli irányú belső tengelyének déli végére tervezték a főbejáratot, amin át a központi közlekedő térbe jutunk majd. Itt lesz majd a ruhatár, a porta, a lift, a lépcsők és az épület déli lezárásaként egy télikert.

Nyugati homlokzat

Hosszmetszet

Az új létesítmény a különleges kialakítású aulatér köré szerveződik. Az épület bejáratánál egy lépcső után galéria indul a központi közlekedőből, mely a hosszanti tengelyen végigfutva egyes helyeken hídként, máshol folyosóként köti össze a termeket.

A galéria lépcsője a főbejárat mellett

Az aulatér keleti oldalán, a Böszörményi út miatt zajosabb oldalon lesznek tanszéki helyiségek. A szobák ajtajai az aulatérre merőleges folyosókról nyílnak, így elkülönülnek az épület belső forgalmától és zajától. A kültér zavaró hatásait pedig a belső udvarokra néző ablakok szűrik majd.

Keleti homlokzat

Az aulatértől nyugatra az oktatási helyiségek lesznek. A tervek szerint itt helyeznek majd el egy nagyobb és két kisebb előadót, melyeknek a világítását üvegfelületek és világítótestek alkalmazásával oldják majd meg.

Déli homlokzat

Északi homlokzat

Az új épületet két irányból lehet majd gépjárművel elérni: a Böszörményi és a Békéssy Béla út kereszteződésének kibővítésével, illetve az Agrártudományi Centrum területén belső területén keresztül futó út meghosszabbításával. Az épület mellett, a keleti oldalon az igényeknek megfelelően 75 férőhelyes parkolót terveztek.

 

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok