2023. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Aktuális információk az intézményfejlesztési tervekről

2009. január 28.
A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 151. § (5) bekezdése szerint az OKM fenntartásában lévő állami felsőoktatási intézményeknek 2006. december 31-ig el kellett készíteniük az intézményfejlesztési tervüket. Az intézményfejlesztési terv a felsőoktatási intézmények stratégiai alapdokumentuma.
Az intézményfejlesztési tervet a gazdasági tanács véleményezi, és a szenátus fogadja el. Az intézményfejlesztési tervben kell meghatározni a fejlesztéssel, a fenntartó által a felsőoktatási intézmény rendelkezésére bocsátott vagyon hasznosításával, megóvásával, elidegenítésével kapcsolatos elképzeléseket, a várható bevételeket és kiadásokat. Az állami felsőoktatási intézmény intézményfejlesztési tervének keretei között látja el fejlesztési feladatait, beruházást indíthat, illetve a rendelkezésére bocsátott, továbbá a tulajdonában lévő vagyonnal részt vehet beruházás közös megvalósításában. A törvény rendelkezése szerint az állami felsőoktatási intézmény hitelt az intézményfejlesztési tervben meghatározott fejlesztési feladatai megvalósításához a Kormány által meghatározottak szerint kiírt nyilvános pályázati eljárás alapján vehet igénybe.

Az intézményfejlesztési tervet a 2007-2011-es időszakra kell elkészíteni, évenkénti bontásban meghatározva a végrehajtás feladatait. Az intézményfejlesztési terv része a foglalkoztatási terv. Az intézménynek a fejlesztési tervével összhangban kell elkészítenie a kutatási-fejlesztési-innovációs stratégiáját is.

Kapcsolódó anyagok:

 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok