2022. május 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nyíregyházi Főiskola - Hallgatói Információs Centrum

2002. október 8.

Nyíregyházi Főiskola - Hallgatói Információs Centrum - Tervek

Helyszín: Nyíregyháza, Sóstói út 31/B
Lebonyolító: 96 Kft., Budapest
Start év: 2000
Nettó alapterület: 10 300 m2
Kivitelező: Magyar Építők Rt.
Beruházási költség: 2,365 milliárd forint
Építész tervező: Balázs Tibor (A Stúdió, Nyíregyháza)Az elődintézmények összeolvadását követően a Nyíregyházi Főiskolán beruházások indultak meg az oktatás színvonalának továbbfejlesztése érdekében. Ennek keretében bővítik a Sóstói úti telephelyet, ahol megépülhet a diákok oktatásához és a kutatómunkához megfelelő feltételeket biztosító Hallgatói Információs Központ. Az Oktatási Minisztérium által támogatott beruházás tervpályázatát Balázs Tibor (A-Stúdió) nyerte.

Látványterv észak-keletről

Látványterv dél-keletről

A Sóstói úti telephelyen - parkos ligetes környezetben - a főiskolának már vannak létesítményei. A tervek ennek megfelelően úgy készültek, hogy az új épület illeszkedjen a már álló épületek hetvenes évekbeli stílusához.

Helyszínrajz

A Hallgatói Információs Központot két irányból lehet majd gépjárművel megközelíteni: északról egy két, délről egy egy sáv széles úton keresztül. A pályázati kiírásnak megfelelően 128 férőhelyes parkolót is építenek az új létesítmény mellett.

Földszinti alaprajz

A déli oldalon található főbejáraton át jutunk majd az előcsarnokba, mely az épület központi közlekedő tere. Itt lesz a ruhatár és a büfé, de innen lehet majd megközelíteni az előadótermeket, az aulát, a könyvtárat és a munkaszobákat, illetve juthatnak fel az emeletekre is.

Belső tér

Aula

Az előcsarnoktól keletre alakítják ki az aulát, mely szakmai és társasági rendezvények megtartására egyaránt alkalmas, míg hétköznapokon- a tervezők szándéka szerint - csendes pihenőhelyül szolgálhat. A terem keleti homlokzatának üvegfelületei beengedik a természetes fényt, így a nagy belmagasságú helyiség világosabbá és barátságosabb hangulatúvá válik.

Az épület metszete

A nyugati szárnyban lesznek a gazdasági és társadalomtudományi kar igazgatási és oktatói irodái. A szobák - szeparáltságuknak köszönhetően - nyugodt környezetet biztosítanak a nagyobb koncentrációt igénylő kutatómunkának. A középfolyosós tömb az első emeletén egy hídon keresztül csatlakozik a Hallgatói Információs Központtól nyugatra fekvő épülethez.

Északi homlokzat

Déli homlokzat

Az épület északi szárnyában rendezik be az egyterű könyvtárat. Itt alakítják ki a szabadpolcos kölcsönzőhelyeket és a kétszáz számítógépes munkaállomást is. A könyvtár keleti és északi oldalát üvegfal határolja majd, így a természetes környezet látványa kellemes hangulatot teremt. Az új olvasóterem -félszintes eltolással - egy hídon keresztül csatlakozik a már meglevő épületben található "régi" könyvtárhoz.

Keleti homlokzat

Az északi szárny felső szintjein oktatási termek és előadók épülnek. Ezek közül a videó- és számítástechnikai helyiségek északi fekvésűek lesznek, hogy kihasználják a megfelelő fényviszonyokat. A tantermek elé a forgalomnak megfelelő méretű és áteresztőképességű zsibongót terveztek.

Déli homlokzat

Az új épület tantermeiben jobb feltételek között folyhat a képzés, miközben a könyvtár és az oktatói helyiségek megfelelő kialakításával a kutatatómunka körülményei is javulnak.

 

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok