2023. december 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Oklevélmelléklet-készítő program használata

2006. április 5.
Tájékoztatjuk a felsőoktatási intézményeket, hogy lezárult az Oktatási Minisztérium által megrendelt Oklevélmelléklet-készítő program fejlesztése és a tesztelés során kipróbált programot most ingyenesen a felhasználók rendelkezésére bocsátjuk.
 
A program használatának informatikai követelményei a következők:

Minimális hardver követelmények (A program gyors használatához ennél nagyobb teljesítményű hardver ajánlott):
 • Intel Pentium III 800 MHZ
 • 20 MB szabad merevlemez hely
Minimális szoftver követelmények:
 • Win2000, WinXP operációs rendszerek valamelyike, (Win2003)
 • Windows területi beállításokban a MAGYAR kiválasztása és beállítása. Ez a megfelelő kódlap használatához szükséges. A kódlap befolyásolja az ékezetes karakterek megjelenését és egyben a helyesírás ellenőrző működését.
 • Adobe Acrobat Reader 6.0.2 CE Hun (vagy későbbi) verzió, amelynek install anyaga megtalálható a TOOL könyvtárban. Kérjük az Acrobat Reader esetleges korábbi verziójának eltávolítását és a programhoz mellékelt változat feltelepítését.
 • Internet Explorer 6.0 verzió szintén megtalálható a TOOL könyvtárban és a SETUP.BAT állomány elindításával a frissítés elvégezhető. Ha az adott gépen WinXP vagy fejlettebb operációs rendszer van, akkor ez az Internetböngésző rendelkezésre áll. Így ennek a frissítésnek az elvégzésére csak Win2000 operációs rendszer esetében lehet szükség.
A program letöltése és telepítése az alábbiak szerint történik.
 1. Kérjük, hogy a Start/Settings/Control panel/Add-remove programs ill. Start/Beállítások/Vezérlő pult/Programok hozzáadása-eltávolítása segítségével távolítsák el a számítógépükről az Oklevélmelléklet-készítő program korábban letöltött verzióit és az ezúttal hozzáférhetővé tett változatot telepítsék fel.
 2. Az Oktatási Minisztérium www.om.hu/ds honlapján közölt "Oklevélmelléklet-készítő program" címre kattintva indítsák el a program letöltését.
 3. A képernyőn megjelenő állományok közül kattintsanak a DS_full_install.exe önkicsomagoló állományra és a megjelenő ablakban válasszák a mentés menüpontot,
   

  majd adják meg az elmentés helyét.


 4. A tömörített állomány önkicsomagolása után a Telepítési útmutató utasításait követve tudják a program telepítését elvégezni. (A Telepítési útmutató megtalálható a Kézikönyv az Oklevélmelléklet-készítő programhoz című kiadványban, valamint az SDA Stúdió Kft. honlapján, a www.sdakft.hu címen.
ds_program_04.jpg
 
Sikeres telepítés és elindítás után a program Segítség/Online update menüpontja segítségével a program automatikusan frissíthető, így mindig a legújabb változatot lehet futtatni.
 
A programmal kapcsolatos egyéb tudnivalók:

A felsőoktatási intézmények vezetőit rövidesen körlevélben tájékoztatjuk az Oklevélmelléklet-készítő programmal kapcsolatos további tennivalókról: a program használatának szabályozásáról, a garanciális javítások elvégzésének módjáról, a programmal foglalkozó munkatársak betanításáról, az Oktatási Minisztérium Felsőoktatási Felügyeleti Területe és a felsőoktatási intézmények oklevélmelléklet-koordinátorai közötti folyamatos kapcsolattartásról.
 
 
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok