2022. május 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szegedi Tudományegyetem - Tanulmányi és Információs Központ

2002. október 8.

Szegedi Tudományegyetem - Tanulmányi és Információs Központ

Helyszín: Szeged, Ady tér
Lebonyolító: NOX 2000
Start év: 2000
Nettó alapterület: 22 000 m2
Kivitelező: kiválasztása folyamatban
Beruházási költség: 6,7 milliárd
Építész tervező: Mikó László, Szántó Tibor (KÖZTI Rt., Szántó és Mikó Építészek Kft.)EngedélyezésAz épület főbejárata a Honvéd tér felől lesz, ahol oszlopok közötti előkerten át a tágas belső udvarba érkezünk. Innen jobbra fordulva juthatunk a kávézóba és a multimédiás terembe, balra pedig a ruhatárhoz. Mögötte, az épület keleti sarkában 750 fős előadót alakítanak ki, melyet az első emeletről is meg lehet majd közelíteni. A pályázati tervhez képest változás, hogy az előadóterem fala ívesen kiemelkedik a délkeleti homlokzatból.

A déli homlokzat

Az északi homlokzat

Az előadó mellett - mindkét szinten - egy-egy szemináriumi terem lesz, amiket kisebb termek egészítenek ki az oktatók számára. Az épület északkeleti részében a földszinten lesznek a könyvtár igazgatási helységei.

Az első emelet alaprajza

A bejárattal szembeni biztonsági kapukon keresztül lehet majd a kölcsönzői térbe jutni, a kölcsönzőpultot pedig közvetlenül a kapuk mellé tervezték. Így a könyvek visszaadhatók anélkül, hogy át kéne haladni a kapukon. A biztonsági kapukon túl lesz majd a földszinti olvasóterem, a folyóiratolvasó és a kölcsönzői tér.

Metszet

Metszet

Az egyes emeletek belső tere eltér majd egymástól: az olvasótermeknél, a park felőli oldal "páratlan" szintjeire - a nagy belmagasságot kihasználva - galériaként épülnek a "párosak". A polc-sorok között elszórva lesznek egyszemélyes kutatószobák is; megadva a könyvtárban mind az egyéni, mind pedig a csoportos tanulás feltételeit. Az első emeleten - a galériát is kiegészítve - lehetőség lesz kiállítások, konferenciák megszervezésére.

Keresztmetszet

Keresztmetszet

A Zászló utcára néző oldalon viszont a raktárak emeletenként hasonló elrendezésűek lesznek, és saját lépcsőházzal és liftrendszerrel kötik össze őket, hogy a személyzetnek ne kelljen felesleges távolságokat megtenni.

A keleti homlokzat

 

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok