2024. április 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tájékoztatás a 2006. évi szoftver akkreditácós eljárás hatályáról

2006. augusztus 24.
A Programtanács által 2006. augusztus 16-án tartott konzultáción kérdésként felvetődött: hogyan érinti a 2005. évben akkreditált szállítók jogosultságait, illetve fenntartókkal kötött szerződéseit a 2006. évben meghirdetett akkreditációs eljárás. Ezzel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adjuk.

A 2005. évben megjelent felhívás 7. oldalán a következő rendelkezés található:

II. 3. Az akkreditációs eljárás hatálya

"Kiíró évente folytat le akkreditációs eljárást. Szállító a Pályázat elfogadásától a következő (azaz 2006.) évben lefolytatásra kerülő akkreditációs eljárás lezárulásáig szerez jogosultságot arra, hogy a Pályázatában szereplő szoftvereszközt a R-ben rögzített normatívahányad terhére, megrendelésre kínálja a Fenntartóknak. Szállító az akkreditációs jogosultságának fennállása ideje alatt kötelezettséget az akkreditációs jog időintervallumától függetlenül vállalhat. Ennek megfelelően köteles Pályázó Pályázatában felhasználási alaptípusokat képezni."

A fentiek alapján tehát az akkreditációs eljáráson szerzett jog, a Fenntartók számára biztosított informatikai normatíva terhére történő forgalmazási jogosultságot jelent. Annak megszűnése azt jelenti, hogy ettől az időponttól kezdve a forgalmazó a továbbiakban nem jogosult megrendelésre felkínálni a pályázatában szereplő szoftvereszközt az informatikai normatíva Fenntartó által történő felhasználása céljából.

Ez nem jelenti azt, hogy a Fenntartók illetve a 2005. évben akkreditált szoftverek forgalmazói között a 2006. évben meghirdetett akkreditációs eljárás lezárásáig kötött megállapodások automatikusan érvényüket veszítenék, és a Fenntartók 2006. évi normatíva-felhasználása jogszerűtlen lenne.

Ezzel összefüggésben azonban meg kell jegyezni, hogy a 2005. évben megjelent felhívás 23. oldalán a következő rendelkezés található:

VII. 1. 1. "Szállító a Fenntartóval kötött megállapodásban köteles biztosítani Fenntartó jogosultságaként, hogy Fenntartó felmondhatja a megállapodást akkor, ha Szállító akkreditációs joga megvonásra kerül, vagy akkreditációs kérelmét 2006. vagy azt követő években Pályázat bírálója elutasítja."
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok